AKİT MENÜ

Gündem

Hoca’nın haramzadeleri

‘Haram lokma yemedik’ diyerek şov yapan paralelci polislerin, daha işe başlamamış olan polise 2 maaş taltif verdikleri, yıllık izindeki memurları bile görev yapmış gibi gösterip, maaşla ödüllendirdikleri ortaya çıktı.

2014-09-24 15:43:09

HAMİT ŞİMŞEK / ANKARA  - Ankara Cumhuriyet Savcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından ‘bazı polislere hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği’ iddiasıyla yürütülen soruşturmada, 17 şüpheliden 13’ü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında paralel yapının yayın organı olduğu öne sürülen Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın kardeşi 2. Sınıf Emniyet Müdürü Halil Dumanlı da bulunuyor. Her paralel soruşturmada olduğu gibi yine ‘algı operasyonu’ yalanına başvurarak kardeşini savunan Ekrem Dumanlı, “Kardeşime isnat edilen suçlamanın ne olduğunu henüz tam olarak bilmemekteyim. Eğer ortada bir suç unsuru varsa, bu mutlaka tespit edilecektir. Kaldı ki, taltifin ne kadar olacağını, oluşturulan takdir komisyonu belirlemektedir. O dönemde kardeşim taltif alanları belirleyen kişi değildir. Taltifle ilgili önüne gelen dosyalarda inceleme yapmakla görevlidir” dedi.

TEK TEK TESPİT EDİLDİ

Diğer taraftan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, İçişleri Bakanlığı Emniyet Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda düğmeye bastığı öğrenildi. Savcılığı harekete geçiren raporda, paralel yapının taltif usulsüzlüğü tek tek anlatılıyor. Raporda, tatile çıkan, mazeret izninde olan, doktor raporu alan, balayına giden, hatta henüz ataması yapılmamış olan polislere bile görevdeymiş gibi taltif (maaş ödülü) verildiği belirtiliyor. Emniyet Teftiş Kurulu’nun raporunda, “Güvenlik Daire Başkanlığı Kamu Güvenliği Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ömer K. 19 Ocak 2012 tarihinde göreve başlamasına rağmen 2011’de görevli gösterilerek 2 maaş taltif aldı. 21 Mart 2012’de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Muhammed S. senelik izinde olmasına rağmen Nevruz’da görevde gösterilerek 2 maaş ile ödüllendirildi. Senelik izinde olan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yakup A. eylemlerde görevli gösterilip, 2 maaşla ödüllendirildi. Polis memuru İsmail K. yıllık izinde olduğu halde Sivas Madımak olaylarının yıldönümü nedeniyle düzenlenen gösterilerde görev almış gibi ödüllendirildi. Polis memurları Şener G. ve Mustafa A. izinde oldukları halde PKK’nın ilk terör eyleminin yıldönümündeki gösterilerde görev almış gibi iki maaş ile ödüllendirildi” gibi tespitlere yer veriliyor.

‘Haram yemedik’ dediler devleti söğüşlediler Paralel yapıya mensup olduğu iddia edilen ve sahte belgelerle on binlerce liralık taltif aldığı belgelenen polislere tepki gösteren hukukçular, “Haram yemedik diyen paralelcilerin boğazlarına kadar harama batıp devleti söğüşledikleri ortaya çıktı” dedi.

Yorumlara Git

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte

Ekrem ve Mansur'dan çile çektirmede rekabet! Burası miting alanı değil metro istasyonu