AKİT MENÜ

Gündem

‘Haram yemedik’ dediler devleti söğüşlediler

Paralel yapıya mensup olduğu iddia edilen ve sahte belgelerle on binlerce liralık taltif aldığı belgelenen polislere tepki gösteren hukukçular, “Haram yemedik diyen paralelcilerin boğazlarına kadar harama batıp devleti söğüşledikleri ortaya çıktı” dedi.

2014-09-24 15:54:39

KORAY TAŞDEMİR / NAİM TAŞBAŞI - “Haram yemedik” sloganlarıyla şov yapan paralel ihanet çetesinin sahte belgeler ile on binlerce liralık vurgunla devleti dolandırdığı ortaya çıktı. Sadece Ankara Güvenlik Şubede 17 paralelci polisin, 27 arkadaşı için düzenlediği sahte belgelerle devleti on binlerce lira dolandırdığı tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın paralel yapıyla mücadele kapsamında yürüttüğü soruşturmada skandal bir ayrıntı göze çarptı. Paralel yapının kalemşorlarından olduğu iddia edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın kardeşi Halil Dumanlı’nın da gözaltına alınan isimler arasında olması dikkat çekti. 

Gazetemize konuşan AK Parti eski Milletvekili Avukat Hüsnü Tuna, Emniyet içerisinde çeteleşen paralel yapı mensuplarının devletin kesesinden, kasasından mali imkanlar aktardığı, çeşitli isimler altında ödüller verdiği, hatta bir kısmına görevli olmadığı halde paralar verdiği ortaya çıktığını söyledi.
Devletin resmi görevli polis yapısından ziyade örgütsel bir yapının olduğunun da ortaya çıktığını hatırlatan Tuna, “Başkalarının emir ve talimatları doğrultusunda çalışan, oralara hesap veren bir yapı.  Başarılı devlet görevlilerinin hakkını örgüt mensuplarına dağıttığı ortaya çıkan bir yapı. Bunların kendilerini dürüstlük abidesi olarak niteleyip haram yemediklerini iddia etmelerinin de bir anlamı kalmamıştır. Artık boğazlarına kadar haram yedikleri ortaya çıkmıştır” dedi.

Konya Barosu eski Başkanı Avukat Hasip Şenalp, Fetullah Gülen’in cemaatine benimsettiği belli ilkeler olduğunu dile getirerek, “Söz konusu polisler her ay kendi maaşları kadar ilave operasyon ücreti alıyorlar. Bunu da mubah görüyorlar. Onun için paralelin, Fetullah Gülen’in genel stratejisi takiyeyi meşru görmeleridir. Bunlar takiyeyi o kadar ileri götürüyorlar ki alkol kullanabilirsiniz, bazı okullarda gerekirse o da hak dindir, Hristiyan olabilirsiniz diyorlar. Bunlar bilinen şeyler” dedi.

Yorumlara Git

Sınır ihlali yapıp Bodrum'a kadar geldiler! Yunanistan'dan son dakika açıklaması: Ateş açamadık

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte