AKİT MENÜ

Gündem

HDP'nin PKK'ya götürdüğü vatandaşlara polisten izin yok

HDP İstanbul İl Başkanlığı'nın öncülüğünde 35 otobüs, Ayn el-Arab'ta (Kobani) IŞİD'e karşı mücadele eden YPG güçlerine destek için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine hareket etmek istedi. Polis, Şanlıurfa Valiliği'nin aldığı 'giriş yasağı'nı gerekçe göstererek otobüslere izin vermedi.

Otobüsler, bugün saat 13.00'da Kadıköy Salı pazarından yola çıkmak istedi. Uğurlamaya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı ancak polis otobüslerin hareketini engelledi. İstanbul'un diğer ilçelerinden de buraya gelerek konvoy halinde gitmek isteyen otobüsler engellenerek, kalkışlarına izin verilmedi.

BİR GERGİNLİK DE DOLAPDERE'DE

HDP’li bir grup, otobüsle Dolapdere’den Suruç’a gitmek istedi. Dolapdere’de toplanan grup gidecekleri sırada, polis otobüsü durdurdu. Aracın muayenesinin olmadığını belirten polis ekipleri, otobüsü bağladı.

Bunun üzerine gerginlik yaşandı. Polisler, “Aracın muayenesi yok. Bu araçla gidemezsiniz. Aracı bağlıyoruz” deyince, HDP’liler tepki gösterdi. Ardından polis ekipleri, şoförle birlikte otobüse binerek, aracı otoparka götürdüğü sırada, HDP üyeleri aracın önünde durarak ilerlemesini engelledi.

YİNE TEHDİT ETTİLER

Bu sırada bir kişi otobüs sürücüsünü, “Adam ol bekle. Camı kırarım” diyerek tehdit etti. Grup daha sonra otobüsün önünde oturma eylemi yaparak yolu kapadı. Bunun üzerine çok sayıda çevik kuvvet polisi olay yerine geldi.

Eylemciler, daha sonra HDP il binasına yürümek istedi. Polis ise yolu kapatmadan yürümelerine izin verdi. Ancak grup yolda yürümeye devam edince, polis önlerini kesti. Yaşanan gerginliğin ardından, grubun kaldırımdan yürümesine izin verildi. Eylemciler kaldırımdan yürüyerek HDP il binasına gitti.

 

Yorumlara Git

Adi İsrail yine okul vurdu! Çok acı görüntüler…

Emekliye promosyon müjdesi! Bankalar kesenin ağzını açtı

Tarihin en büyük rezervi bulunmuştu: Sakarya'dan bir müjde daha!

Zengine indirim yok! Elektrik ve doğal gaz faturasında yeni dönem

İsrail Orta Doğu’yu yakıyor! Katil Netanyahu Beyrut saldırısının ardından konuştu