AKİT MENÜ

Gündem

Mehmet Şahin: Hedef Sünniler

IŞİD terör örgütünün eylemleri nedeniyle Suriye ve Irak’ta yaşanan son gelişmeler hakkında Akit’e konuşan Ortadoğu Uzmanı Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Şahin, ABD’nin Ortadoğu’da oluşturacağı yeni bir proje kapsamında büyük bir savaşın kapıda olduğunu söyledi.

SİNAN KAYA/ANKARA -   Şahin, “ABD’nin IŞİD’e karşı oluşturmaya çalıştığı koalisyonla Suriye ve Irak’ta büyük bir savaş olacak. Ayrıca bu savaş sadece IŞİD’e karşı değil, bölgede yaşayan 25 milyon Sünni’ye karşı olan bir savaştır” diye konuştu.

HEDEF IŞİD, AMAÇ 25 MİLYON SÜNNİ

Mehmet Şahin, ABD’nin bölgeye girmesiyle çok büyük bir tehlikenin oluşacağını kaydederek,  “ABD, IŞİD’e karşı oluşturacağı çekirdek koalisyonla bölgede kendi himayesini tam arttırıp, Ortadoğu’da yeniden etkin olacağı bir süreci başlatmak istiyor. Suriye ve Irak’ta yaşayan 25 milyon Sünni’nin hepsini IŞİD’e bağlı terör örgütü militanı olarak gören ABD, bu savaşı aynı zamanda tüm Irak ve Suriye’deki tüm Sünnilere karşı yapıyor. ABD, bu bahane ile bölgede yaşayan bütün Sünnilere karşı savaşıp, bölgeyi tamamen himayesi altına almak istiyor. Ayrıca uzun zamandır Türkiye’yi de bu proje savaşına dahil etmek isteyen ABD’nin en büyük amacı, Türkiye’yi de IŞİD’e karşı savaştırıp, savaşın bütün maliyetini Türkiye’ye ödetmektir. Ama Türkiye bu oyuna gelmeyecek” dedi. 

“2 MİLYON GÖÇMENLE TÜRKİYE  ZATEN SAVAŞIN ORTASINDA”

Şahin, şöyle devam etti: “Türkiye, her ne kadar savaşın dışında olduğuna gösterse de aslında savaştan en çok etkilenen ülke durumundadır.  Çünkü Ortadoğu’daki savaşlardan dolayı hem Irak’tan, hem de Suriye’den Türkiye’ye gelen 2 milyona yakın mülteci var. Bu mültecilerin bütün yükü Türkiye’nin üzerindedir. Yani bu tür gelişmelere baktığımız zaman, aslında Türkiye’nin savaşın tam ortasında olduğunu görebiliriz.”  

Yorumlara Git

Adi İsrail yine okul vurdu! Çok acı görüntüler…

Emekliye promosyon müjdesi! Bankalar kesenin ağzını açtı

Tarihin en büyük rezervi bulunmuştu: Sakarya'dan bir müjde daha!

Zengine indirim yok! Elektrik ve doğal gaz faturasında yeni dönem

İsrail Orta Doğu’yu yakıyor! Katil Netanyahu Beyrut saldırısının ardından konuştu