AKİT MENÜ

Gündem

Alparslan’a Vakit kupürünü Ergenekoncular verdi

“Ergenekon Terör Örgütü” davasında savcıların esas hakkındaki mütalaasında, Alparslan Arslan’ın, Danıştay saldırısı sırasında yanında bulundurduğu Anadolu’da Vakit gazetesi kupürleri için çarpıcı değerlendirmeler yer alıyor:

2013-05-16 21:28:44

Bugün Danıştay saldırısının 7. yıldönümü… Ergenekon Terör Örgütü; 7 yıl önce bugün Danıştay’a yönelik saldırı düzenledi. Yayınlarıyla derin yapıyı ve tüm bağlantılarını deşifre eden Vakit gazetesini susturmak istediler. “Ergenekon” davasına giren Cumhuriyet savcılarının esas hakkındaki mütalaasında, saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan’a Vakit kupürü verilmesinin, Ergenekon organizasyonu olduğuna dikkat çekiliyor.


“Ergenekon Terör Örgütü” davasına giren Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın ve Murat Dalkuş’un esas hakkındaki mütalaasında, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan’a Vakit kupürü verilmesinin, Ergenekon organizasyonu olduğuna dikkat çekiliyor.
Cumhuriyet savcılarının 66’sı tutuklu 275 sanıkla ilgili hazırladığı esas hakkındaki mütalaasında çarpıcı bilgiler yer alıyor.
Danıştay saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen Alparslan Arslan’ın, Danıştay saldırısı sırasında yanında bulundurduğu Anadolu’da Vakit gazetesi kupürleri için “Fotoğraflara bakarak, hakimleri vurdum” iddiasında bulunmuştu.
Savcılar, Alparslan Arslan’ın, Danıştay saldırısından 3.5 ay önce Anadolu’da Vakit gazetesinde yayınlanan “İşte O Üyeler” başlıklı manşet haberin kupürlerini temininin ETÖ tarafından organize edildiğine yönelik tespitte bulundu.
2 bin 271 sayfadan oluşan mütalaada; “Sanık Alparslan Arslan’ın eylemden önce maktul ve müdahilleri teşhis etmek için özellikle Anadolu’da Vakit gazetesinin 13 Şubat 2006 tarihli nüshasının 4 kopyasını arabasında bulundurması iddia makamı tarafından dikkat çekici bulunmuştur. Çünkü dava kapsamında yapılan aramalarda ele geçirilen CÇG (Cumhuriyet Çalışma Grubu) devre raporları ve Genelkurmay Başkanlığı’ndan gönderilen hard disklerde Vakit gazetesi ile ilgili Ergenekon Terör örgütü mensuplarınca dönem dönem çalışmalar yapıldığı (…) belgelerden anlaşılmıştır” denildi.
ETÖ ORGANİZESİ
Mütalaada; “Sanık Alparslan Arslan’ın internet veya başka kaynaklardan rahatlıkla daha güncel resimlerini elde edebileceği mağdurlara ilişkin resimleri Vakit gazetesinden temin etmesi eylemin Ergenekon Terör Örgütü tarafından organize edildiğinin ortaya çıkmasını engellemeye yönelik olduğu anlaşılmıştır” denildi.
CUMHURİYET ÇALIŞMA GRUBU
Cumhuriyet savcılarının mütalaasında; Vakit gazetesi ile ilgili Ergenekon Terör Örgütü mensuplarınca dönem dönem çalışmalar yapıldığının belgelerden anlaşıldığına dikkat çekildi.
Mütalaada; Cumhuriyet Çalışma Grubu’nun 1 Aralık 2003 tarihli Devre Raporu’nda; Vakit gazetesinin saldırılarına karşı alınacak tedbirlerin legal ve illegal faaliyetler olmak üzere 2 ayrı başlık altında belirtildiğine dikkat çekilerek, şöyle denildi:
“GAZETENİN ÇALIŞAMAZ         HALE GETİRİLMESİ GEREKTİĞİ…”
“Legal faaliyetler başlığı altında; “(…) Her gün Adli Müşavirlikçe gazete taranarak suç unsuru tespit edilen haber ve yorumların İsth. Ynt. Ş. Md.lüğüne bildirilmesi, tespit edilen suç unsurları doğrultusunda ilgili kişi, kurum ve STK’larının, duruma göre açık veya kapalı olarak uyarılması ve dava açmalarına öncülük edilmesi gerektiği, bu şekilde organize edilen yoğun davalarla gazetenin çalışamaz hale getirilmesi gerektiği, gazetenin, Remix projesi de dahil olmak üzere Mali ve Teknik D. Bşk.lığının imkan ve kabiliyetleri kullanılarak çok yönlü takibe alınması, vergi, mali durum, ahlaki durum ve diğer ticari faaliyet ve ilişkilerinin de takibe alınarak, işlem yapılması ve elde edilen bilgilerin kamuoyuna sızdırılması gerektiği, ayrıca gazetenin ilgi ve iltisaklarına ilişkin elde edilecek bilgiler bir gazete de yayınlanarak, iki gazete arasında yaratılacak polemikten istifade edilmesi gerektiği, www.vatansever.com sitesi hizmete açıldıktan sonra bu siteden gazetenin deşifre edilmesinin uygun olduğu anlaşılmıştır.
SALDIRI VE SABOTAJ
İllegal faaliyetler başlığı altında ise; Gazete dağıtım sistemi ve dağıtım şirketi takibe alınarak, dağıtım araçlarına yönelik eylem yapılması, gazetenin baskıya girdiği akşam saatlerinde, gazete binasının elektrik, gaz, yangın güvenliği gibi alanlarına yönelik saldırı ve sabotajlarda bulunulması, ayrıca adam kaçırma, tehdit, darp gibi yollara başvurulması yöntemlerinin, uygulanabilir ve etkin hareket tarzları olarak değerlendirildiği belirtilmiştir.”
GENELKURMAY, VAKİT GAZETESİ’NE ÖNLEM ALMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPMIŞ
Mütalaada; İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, 2009/191 esas sayılı dava dosyası ile birleşen 2010/106 esas sayılı dava dosyasının 09.07.2010 tarihli celsenin (4-k) ve 25.11.2010 tarihli celsenin (3) nolu ara kararları gereği Genelkurmay hard diskleri üzerinde yapılan bilirkişi raporunda “1523 vakit gazetesi önlemler” isimli belgenin incelendiği hatırlatıldı.
Mütalaada; 611492 0305 isimli kullanıcı dosyasında yer alan 1523_vakit_gazetesi_önlemler isimli belgenin (Genelkurmay Başkanlığı) Bilgi Destek Daire Başkanlığı’ndan Harekat Başkanı’na hitaben yazıldığı, Tml.İnc.Ş.Md. Alb.F.Selvi, BilgiDes.D.Bşk. Tümg.İ. BALABANLl, Hrk.Bsk.Korg. H.N.TAŞDELER adına paraf açıldığı, 1523 nolu bilgi notu olduğu anlatıldı.
Ergenekon davasında tutuklanan Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler’e sunulan bilgi notunda; Vakit gazetesine karşı alınacak tedbirler sıralanıyor. Bilgi notunda; “Bu suretle, anılan yayın organının ‘yaptığı ilkel propagandaların dikkate alınmadığı, ciddiye alınmayacak kadar etkisiz oldukları’, mesajları karşı tarafa verilebilir” ifadeleri yer alıyor.
BELGE FUAT SELVİ             TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ
Mütalaada; belgenin (Ergenekon soruşturmasında tutuklanan) Fuat Selvi’ye ait olduğu belirtilen 61847_0401 isimli kullanıcı tarafından 04.12.2007 tarihinde oluşturulduğu, 618470406 isimli kullanıcı tarafından 05.12.2007 tarihinde son kez kaydedildiği, şirket isminin tsk ((EK-36) olduğu görüldüğüne dikkat çekildi.
Mütalaada; 611492_0301isimli kullanıcı dosyasında yer alan KASIM 2007 VAKİT BİLGİ NOTU isimli belge içeriğinin bilgi notu ile aynı olduğu görüldüğü belirtilerek, “Bu belgenin de Fuat Selvi’ye ait aynı kullanıcı tarafından oluşturulup son kez kaydedildiği ancak şirket isminin bim olduğu görülmüştür.(Ek-36A) şeklinde olduğu görülmüştür” denildi.

 

Yorumlara Git

PKK/KCK Avustralya yapılanmasında yer alıyordu! Çiğdem Aslan MİT havaalanında paketledi

Bakan Tekin duyurdu: Okullara 30 bin personel alınacak

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti