AKİT MENÜ

Ekonomi

PTT e-imza satışına başladı

PTT ülke genelinde e-imza satışına başladığını açıkladı.

PTT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, PTT'ye ait işyerlerinden e-imza satışı yapılması için e-imza bilgi güvenliği hizmetleri ( e-imzatr), e-güven elektronik bilgi güvenliği (e-güven) ve e-tuğra ebg bilişim teknolojileri ve hizmetleri (e-tugra) arasında sözleşme imzalandı.

PTT'nin 10 Eylül 2012'de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilen ilk KEP Hizmet Sağlayıcısı olduğunun anımsatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PTT e-yazışma sistemi, tüm kamu kurumlarının birbirleriyle herhangi bir entegrasyon ve karşılıklı protokol imzalamasına gerek duyulmadan elektronik ortamda iletişime geçmesini sağlamaktadır. E-yazışma sisteminin önemli unsurlarından birisi de e-imzadır. E-imza satışına, ülkemiz genelinde KEP hizmeti veren tüm işyerlerimizde başlanılmış olup, işlemler gişelerde bulunan KEP görevlisince yapılmaktadır."

5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda yer alan şekliyle elektronik imza; başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriyi tanımlar.

Elektronik imza kavramı çok genel bir tanım olup kişilerin elle atmış olduğu imzaların tarayıcıdan geçirilmiş hali olan sayısallaştırılmış imzaları, kişilerin göz retinası, parmak izi ya da ses gibi biyolojik özelliklerinin kaydedilerek kullanıldığı biyometrik önlemleri içeren elektronik imzaları veya bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlayan sayısal imzaları içermektedir.

5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda ve bu metinde geçen “elektronik imza” kavramı sayısal imzayı işaret etmektedir. 

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı