AKİT MENÜ

Gündem

ABD'nin kara listesindeki Türk!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yabancı savaşçılarla ilgili sert kararların alınmasının ardından bir adım da Amerikan Hazine Bakanlığı'ndan geldi. IŞİD, El Nusra Cephesi, El Kaide ve Cemaat-i İslamiye'ye yardım ettikleri belirtilen bir organizasyon ve 11 kişi kara listeye alındı. O isimler arasında bir Türk de var.

2014-09-25 18:37:56

Kara listeye giren Suriye'ye savaşmaya yabancı asker gönderen bir organizasyon ve 11 birey arasındaki Türk vatandaşı, Pütürge doğumlu Fatih Hasar. Açıklamada, listede bulunan Hasar'ın aynı zamanda ''Ubeyd Türki'' olarak da bilindiği ve El Kaide'ye destek verdiği kaydedildi.

ÜYELERİN SEYAHATİNDE KOLAYLIK SAĞLADI

Hasar'ın, Afganistan'da ve Pakistan'da aşırılık yanlılarını desteklemek için para göndermesinin yanında El Kaide üyelerinin seyahatine kolaylık sağladığı ifade edildi. Hasar'ın, Nusra Cephesi'ni desteklemek için para transferine destek verdiği de bildirildi.

Alınan kararların, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yabancı savaşçılarla mücadeleyi öngören dünkü karar tasarısının bir parçası olduğu da kaydedildi.

Yorumlara Git

Bu magandalık son bulsun artık! Cehaletin faturası minik Nisa’ya çıktı

Akit’in haberi ses getirdi! 60 milyonun hesabı sorulacak

Türkiye’den 694 milyon tonluk dev keşif! Ankara, Çin ile beklenirken ABD ile anlaştı

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!