AKİT MENÜ

Gündem

AYM’den CHP’li Cihaner’e ret

Anayasa Mahkemesi, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in hakkında çıkan haberler nedeniyle kişilik haklarına zarar verildiği, olay sebebiyle başvurduğu hukuk yollarından sonuç alamadığını belirterek anayasal haklarının ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu değerlendirdi.

ANKARA- Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Cihaner, Anayasa Mahkemesine başvurarak, Yeni Şafak gazetesinin, “Savcı Boğazına Kadar Batmış” başlığı altında bir yayın yaptığını, altında da  “HSYK’nın yargı darbesiyle görevden aldığı Başsavcı Osman Şanal, Ergenekon’a üye olmak suçlamasıyla tutuklanan Savcı İlhan Cihaner ile ilgili şok bilgilere ulaştı. Jandarma ve MİT mensupları, Cihaner’in başkanlığında cemaatlere komplo için bir araya geldi” iddiasıyla kendisine yönelik suçlamalarda bulunduğunu ve kişilik haklarına zarar verildiğini öne sürdü.

DAYANAKTAN YOKSUN

Başvuruyu değerlendiren mahkemenin karar hükmünde, Cihaner’in başvurusunun, bağımsız ve tarafsız mahkemede yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiaları yönünden “açıkça dayanaktan yoksun olması” nedeniyle kabul edilemez olduğuna, maddi ve manevi varlığını koruma hakkının ihlal edildiği iddiaları yönünden kabul edilebilir olduğuna karar verdi.

Yorumlara Git

Adi İsrail yine okul vurdu! Çok acı görüntüler…

Emekliye promosyon müjdesi! Bankalar kesenin ağzını açtı

Tarihin en büyük rezervi bulunmuştu: Sakarya'dan bir müjde daha!

Zengine indirim yok! Elektrik ve doğal gaz faturasında yeni dönem

İsrail Orta Doğu’yu yakıyor! Katil Netanyahu Beyrut saldırısının ardından konuştu