AKİT MENÜ

Gündem

Erdoğan’a topyekûn destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’de yaptığı konuşma ile mülteciler ve bölgedeki olaylar karşısında ikiyüzlü tavır sergileyen Batılı ülkelerin maskesini düşürdüğünü belirten siyasetçiler, “Cumhurbaşkanımız BM’deki tarihi çıkışı ile zulmü Batı dünyasının yüzüne haykırmıştır” dediler.

2014-09-26 12:17:34

İnsan haklarıyla ilgili her fırsatta ahkam kesen batının Irak ve Suriye’den kaçmak zorunda kalan zor durumdaki insanları görmezden gelmesi gerçek yüzlerini ortaya koyuyor. Kendi ülkelerine mülteci istemeyen, kaçak yollarla gelmek isteyenleri ise Akdeniz’de boğan batının bu tutumu büyük tepki çekiyor. Kendisine sığınanları dil, din, ırk ayrıma yapmadan kucak açan Türkiye ise batıya her platformda insanlık dersi veriyor. Birleşmiş Milletler’de yaptığı konuşmada batının insanlıktan nasipsiz durumunu yüzlerine vuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuşmasına büyük destek geldi. Konuşmayı Yeni Akit’e değerlendiren vekiller, BM’deki çıkışıyla batılı liderlere insanlık dersi veren Erdoğan’ın konuşmasının batıya karşı ‘one minute’ olduğunun altını çizdi.

AVRUPA GÖÇ KONUSUNDA İKİYÜZLÜ

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, batının göç konusunda ikiyüzlü davrandığını belirterek, “Batı kendisinin göç aldığını, bundan muzdarip olduğunu hatta Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesiyle göç dalgası olacağını söylemişti. Bunun doğru olmadığı ortaya çıktı. Avrupa’da en fazla göçe maruz kalan ülke İtalya. İtalya göç konusunda durmadan ağlıyor. Çok para harcadıklarını ifade ediyorlar. Ne kadar göç geldi dediğimizde 30 bin olduğunu öğrendik. 30 bin göçmen için ise 17 milyon Euro harcamayı çok görüyorlar. Türkiye’de ise 1.5 milyon göçmen var. 3.5 milyar dolar harcama yapıldı. Çok göç alıyoruz, dedikleri rakam Türkiye’nin yanında devede kulak kalıyor.” dedi.

TÜM DÜNYAYA ONE MİNUTE DEDİ

Batının göç konusunda takındığı ikiyüzlü tavrın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tüm dünyaya haykırıldığını belirten Üstün, “Tüm liderlerin olduğu bir mekanda Sayın Cumhurbaşkanımız, yüksek bir sesle bu ikiyüzlülüğü dile getirdi. Tüm dünyaya karşı yüzlerine haykırarak ‘one minute’ dedi. Kral çıplak der gibi o göçlerin abartıldığı şekilde olmadığını söyledi. Avrupa’nın çok göç alıyor masalı göçmüş oldu. Bunu açık bir şekilde söyledi. Ayrıca batılı ülkeler göç almadıkları gibi bunun külfetine de ortak olmuyorlar. Yıllarca bu ülkeleri sömürdüler. Hiç olmazsa geçmiş yıllardaki o topraklardan, o toplumdan aldıklarının bir kısmını geri versinler.” dedi.

BİZ HER ZAMAN ENSAR OLARAK GÖRDÜK

Türkiye’nin daha bir asır öncesine kadar içiçe yaşadığı kardeşlerini ensar olarak gördüğünü, onlara sahip çıkmaya devam edeceğini belirten Üstün, “Bu ahlaki ve dini bir gereklilik. Bu komşuluğun da gerekliliği. Bu herkes için bir fırsat aslında. Burada bir sınavdan geçiyoruz. Bu sınavı kaybedebiliriz de kazanabiliriz de… Bizim kazananlardan olmamız lazım. Bunun için de mücadele etmemiz gerekir.” dedi. Türkiye’nin Suriyeli ve Iraklı muhacirler konusunu bu zamana kadar iyi götürdüğünü belirten Üstün, insanların bu noktada sabır ve katkılarını sürdürmeleri gerektiğini dile getirdi. Herkesin bunun tarihi bir fırsat olduğunu bilmesi gerektiğini söyleyen Üstün, ensar olma fırsatı sunan bu durumun iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

TÜRKİYE SAHİP ÇIKARAK

BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise Türkiye’nin son günlerde artan göç dalgasıyla üç gün içerisinde yaklaşık 150 bin kişiyi kabul ettiğini ifade ederek, “Türkiye zor durumdaki komşularına kucağını açmış bir ülkedir. 1.5 milyon göçmenin bir anda bir ülkeye sığınması insanlık tarihinde daha önce yaşanmamıştı. Bu kadar insana barınma, beslenme, sağlık, eğitim altyapısını oluşturmak büyük imkan gerektiriyor. Türkiye bugüne kadar bu kardeşlerimiz için 3.5 milyar dolar harcadı. Türkiye bu insanlar için tüm imkanlarını seferber ederken, batı ve BM bu duruma seyirci kalıyor. Zor durumdaki insanlara yardımcı olmuyor. Türkiye, milyonlarca mülteciye bir anda sahip çıkarak büyük bir devlet olduğunu gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihi çıkışı, insanların vicdanında karşılık bulmuştur” dedi.

ZULMÜ YÜZLERİNE HAYKIRDI

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ise “Sayın Cumhurbaşkanımız birçok toplantıda batılı liderlerin yüzlerine zulmü vurduğu gibi bu toplantıda da onların yüzlerine ortak oldukları zulmü vurdu. Hepsinin suratına haykırdı. İnşallah ders alırlar.” dedi. İnsanların canına kast edenlere seyirci kalanların o suça ortak olacağını ifade eden Dal, “Biz dinimizin gereği olarak bu kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Çıkmaya da devam edeceğiz. Bu bir ensar olma fırsatı, bunu değerlendirmek lazım. Bize düşen onların elinden tutmak, yediğimizi, içtiğimizi onlarla paylaşmak.” dedi.

BU KONUŞMA İKİNCİ ONE MİNUTE

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’de tam anlamıyla ‘kral çıplak’ dediğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız, bugün dünyada bu cesareti gösterip, güçlü devletlere söyleyen liderlerden biri olduğunu kanıtladı. BM’nin bu insanlık dramına seyirci kalmasını eleştirdi. Bunlar gerçekten önemli konuşmalar, bu konuşmayla Sayın Cumhurbaşkanımız tarihe not düştü. Müslüman bir lider, batılı ülkelere bu haksızlıkları aktardı. Batının çifte standardına yüzlerine haykırdı. Onlara mahcubiyet yaşattı. Bu ikinci bir one minutedir.” diye konuştu.

 

Yorumlara Git

Adi İsrail yine okul vurdu! Çok acı görüntüler…

Emekliye promosyon müjdesi! Bankalar kesenin ağzını açtı

Tarihin en büyük rezervi bulunmuştu: Sakarya'dan bir müjde daha!

Zengine indirim yok! Elektrik ve doğal gaz faturasında yeni dönem

İsrail Orta Doğu’yu yakıyor! Katil Netanyahu Beyrut saldırısının ardından konuştu