AKİT MENÜ

Gündem

Başörtüsüne yüzde 78 destek

Başörtüsünün orta öğretim kurumlarında da serbest olmasına vatandaş tam destek veriyor. 11-17 Eylül tarihleri arasında 30’u büyükşehir toplam 41 il ve 122 ilçe merkezinde yapılan ankette, halkın yüzde 78’inin başörtüsünün serbest bırakılmasını desteklediği belirlendi.

2014-09-26 21:52:16

Başörtüsünün orta öğretim kurumlarında serbest olmasına vatandaşın tam destek verdiği ortaya çıktı. 11-17 Eylül tarihleri arasında 30’u büyükşehir toplam 41 il ve 122 ilçe merkezinde yapılan ankette, halkın yüzde 78’inin başörtüsünün serbest bırakılmasını desteklediği belirlendi. Anketle halk, inanç özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılarak, başörtüsünün her alanda serbest olmasını istediğini bir defa daha ortaya koydu.

HALK BAŞÖRTÜSÜNÜN HER ALANDA SERBEST OLMASINI İSTİYOR

MAK Danışmanlık tarafından 11-17 Eylül tarihleri arasında 41 il ve 122 ilçe merkezinde 4320 kişi ile başörtüsünün orta öğretim kurumlarında serbest bırakılması ile ilgili anket yapıldı. Ankete göre halkın yüzde 61’i ortaöğretimde başörtüsü serbestisini olumlu bulurken, yüzde 17’si ise kararsız kaldı. Ankette çoğunu CHP’lilerin oluşturduğu yüzde 22’lik kesim ise orta öğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasına karşı çıktı.

Ortaöğretimde başörtüsüne evet diyenlerin oranı AK Parti seçmeninde yüzde 98’e kadar çıkarken, Orta Anadolu’da yaşayan CHP seçmeni de başörtüsünün serbest kalmasına evet dedi. CHP seçmeninin yüzde 80’i başörtüsünün serbest bırakılmasına karşı çıktı. Ankette MHP’li olduğunu beyan edenlerin yüzde 91’i düzenlemeye olumlu yaklaşırken, HDP seçmenin yüzde 88’i de özgürlük alanı olarak gördükleri başörtüsü konusunun artık çözülmesi yönünde fikir beyan etti.

HALK İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN KALDIRILMASINI İSTİYOR

Anketi Yeni Akit’e yorumlayan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, halkın hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istediğini hatırlatarak, yaptıkları son ankette de bunun teyit edildiğine dikkat çekti. Türkiye’de hâlâ çok sayıda hak ve özgürlükleri engelleyen devrim kanunları başta olmak üzere yasa ve yönetmelik bulunduğuna vurgu yapan Kulat, inanç özgürlüğünün önünde engel olarak duran bu tür yönetmeliklerin belirlenip, bir an önce iptal edilmeleri gerektiğini dile getirdi.

Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması