AKİT MENÜ

Gündem

Boğazlarından sıcak lokma geçti

IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan on binlerce Suriyeli Kürt, İHH tarafından sağlanan sıcak yemekle karınlarını doyuruyor. İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla, "İlçede iki noktada 3 çeşit sıcak yemeğimizi, 5 bin kişiye dağıtıyoruz. Ama daha fazla insana ulaşmak için hayırseverlere ihtiyacımız var" dedi.

Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın tüm mazlum halklara yardım ulaştıran İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler için de yardım elini esirgemiyor ve Türkiye topraklarına ulaşan Suriyelilere 3 öğün sıcak yemek dağıtıyor. Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde, bazı Kürt gruplar ile IŞİD arasındaki çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli, Suruç ilçesinden Türkiye'ye geçiyor. Tüm ülkenin yardım için seferber olduğu sığınmacılar, İHH'nın hazırladığı sıcak yemekler sayesinde karınlarını doyuruyor. Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın tüm mazlum halklara yardım ulaştıran İHH, Suruç ilçesinde kurduğu iki merkezde Türkiye'ye sığınan Suriyelilere 3 öğün sıcak yemek hizmeti sunuyor. Dağıtılan yemeklerin leziz kokusu karşısında mutlulukları gözlerine yansıyan Suriyeli misafirler, günlerdir sıcak yemek yüzü görmediklerini dile getiriyor. İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla, kuruldukları günden itibaren mazlumların yanında olduklarını ve bunun sonuna kadar süreceğini söyledi.

Suriye'deki iç savaşın başlamasından itibaren sığınmacıların yanı sıra sınır ötesine de yardım ulaştırdıklarını belirten Atilla, şöyle konuştu: "Son 4 günde Türkiye'ye yaklaşık 150 bin kişi geldi. Bunlar gerçekten büyük sıkıntı yaşıyor. İslam dini mazlumun diline, dinine bakmaksızın yardım etmeyi emrediyor. Bizler de bunu şiar edinmiş bir kurum olarak insanlık dramını en aza indirmek için çabalıyoruz. İlçede iki noktada 3 çeşit sıcak yemeğimizi 5 bin kişiye dağıtıyoruz. Bu konuda destek veren diğer sivil toplum kuruluşlarına yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz." Hayırseverlerin desteklerini beklediklerini dile getiren Atilla, herkesin mazlum Suriye halkına yardım elini uzatması gerektiğini sözlerine ekledi. Emina el-Hasan ise evlerinin sınıra 10 kilometre uzaklıkta bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Evimizde geçirdiğimiz son günlerde hem yiyecek bulmakta zorlanıyorduk hem de canımızın derdine düştüğümüzden kazanımızı kaynatamıyorduk. Son olarak ailecek evi terk etmeye karar verdik ve yorucu yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaştık. Kaç gündür sıcak bir yemek yüzü görmediğimizi hatırlamıyorum. Ama Türkiye'de özlediğimiz yemekleri bulduk. Bize bu imkanları sağlayanlardan Allah razı olsun."

Yorumlara Git

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…