AKİT MENÜ

Ekonomi

Akıl teri, alın terini geçti aklımızı terletmemiz lazım

Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusuna dikkat çeken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, günümüzde emek ve alın terinin zengin etmeye yetmediğini belirterek, “akıl teri, alın terinin önüne geçti. Aklımızı terletmek zorundayız” diye konuştu.

2013-05-18 19:55:01

İSTANBUL - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sektörleri markalaşmak konusunda sürekli teşvik ettiklerini belirterek, "Ülkemizi yüksek katma değerler üreten bir adres haline getirmek istiyoruz. Bunun için Ar-Ge bütçelerini sürekli artırıyoruz.
 2023’teki hedefimiz, 2 trilyon dolar milli gelire ulaşmak ve bunun yüzde 3’ü kadar Ar-Ge harcaması yapmak" dedi. Haliç Kongre Merkezi’nde Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "Hedef 2023: Lider Ülke Genç Türkiye" temalı zirvede konuşan Bakan Ergün, Türkiye’nin daha katma değeri yüksek ürünler üretip satması gerektiğini vurguladı.
EMEK VE ALIN TERİ
ZENGİN ETMİYOR
Türkiye’nin henüz bilgi ve teknoloji içeren ürünler satamadığını söyleyen Ergün, dünyanın bilgi toplumuna geçiş yaptığı ve rekabetin yoğun olduğu süreçte merkeze insanı aldıklarını ifade etti. Ergün, "Kim insan potansiyelini iyi değerlendiriyorsa onlar ilerliyor. Emek ve alın teri bugünün dünyasında insanı zengin etmeye yetmiyor. Bugün akıl teri, alın terinin önüne geçmiştir. Aklımızı terletmek zorundayız" diye konuştu. Aklın önündeki bütün engellerin kaldırılması gerektiğine vurgu yapan Ergün, "Düşünceyi açıklama hürriyetinin önündeki engel, aklın önündeki engeldir. İnsan aklının önünde hukuki, politik ve siyasi engeller olmamalıdır.
Türkiye gibi ülkelerin rekabetteki avantajı kaliteli insan kaynağıdır. İnsanımızın kalitesini artıracağız. Onun aklının ürünlerini ortaya çıkaracağız ki rekabet avantajı elde edelim" yorumunu yaptı.
Ergün, Türkiye’nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğuna dikkati çekerek, "Bu petrolden, doğalgazdan çok daha değerli bir şey. Biz Türkiye olarak büyük bir potansiyele sahibiz. Bu fırsatı kaçıramayız. Parlak bir gelecek için genç ve dinamik nüfusu sürdürülebilir bir hale getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Toplumsal dinamizmi sürdürme kabiliyetinin önemine değinen Bakan Ergün, "Evlenip de bir aile kurmayı, bir çocuk yetiştirmeyi yük olarak görenler var. Oysa bunlar hayatın en büyük zevkleri. Bireysel takılmanın hiç kimseye faydası yok. Bu kabiliyetimizi ve toplumsal dinamizmimizi kaybetmemek zorundayız" görüşünü paylaştı.

Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!