AKİT MENÜ

Sağlık

Sağlık Bakanlığı uyardı! Zehirlenmelerin nedeni...

Sağlık Bakanlığı, konserve ve turşu gibi besinlerde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bazı bilgiler verdi.

Güncelleme Tarihi:

Adana’da 4 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan zehirlenme olayı insanların dikkatlerini ev yapımı konservelere çevirmesine neden oldu.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu’ndaki bilgilere göre; konservede kullanılabilecek taze besinlere kolaylıkla bulaşan “Clostridium botulinum” ismindeki bakteri, şiddetli gıda zehirlenmelerine yol açıyor. Bundan yola çıkarak bakanlık, konserve ve turşu gibi besinlerde dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde açıkladı:

Bezelye ve fasulye gibi besinlerden konserve yapılırken kesinlikle basınçlı tencere tercih edilmeli.

Isıya dayanıklı cam kaplar kullanılmalı.

Turşu için plastik kap kullanılacaksa Tarım Bakanlığı tarafından onaylanan kaplar kullanılmalı ve bu kaplar tek kullanımlık olmalı.

Asidi fazla olan besinler 20 dakika kaynatılmalı.

Kavanoz kapağının kenarlardan sızmaması, kavanoz açılırken suyun fışkırmaması ve kendi kokusunda ve renginde olmasına özen gösterilmeli.

Tüketmeden önce 10 dakika kaynatılmalı.

FACİANIN NEDENİ

Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, Adana’da yaşanan olaya şu şekilde açıklık getirdi: Zehirlenmenin nedeni bozuk domates konservesinden kaynaklanmış olabilir. Yani kapta bozulan konserve menemene katılınca toksin, gıdadan menemene geçmiş.

Yorumlara Git

Döner kanat hava aracı simülatörleri için ABD’li şirket ile stratejik ortaklık HAVELSAN'dan dev işbirliği

Gazeteci Barış Terkoğlu gözaltına alındı

Ya imana geldiler ya da şeytanlık peşindeler? Duy ama sakın inanma CHP cami yapmak istiyor

Ses kaydında neler var neler! “İpin bizim elimizde…” CHP’li belediyede “iş karşılığı bağış” iddiası

CHP duysa destek verip miting yapardı!