AKİT MENÜ

Ekonomi

Bayramda yüzde 50 indirim müjdesi

İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş Füniküleri ve Şehir Hatları vapurları ile İstanbul Otobüs AŞ ve Özel Halk Otobüsleri, bayram boyunca yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı için çeşitli önlemler aldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bayram boyunca İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş Füniküleri ve Şehir Hatları vapurları ile İstanbul Otobüs AŞ ve Özel Halk Otobüsleri, yüzde 50 indirimli hizmet verecek. İETT, arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli yapılması için gereken tedbirleri alacak.

ULAŞIM AŞ, bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayramın 4 günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları sıklaştırılarak gerçekleştirilecek. Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı ek seferler düzenlenecek. İSPARK’a ait 500 noktadaki yol üstü otoparklar bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz hizmet verecek. Kapalı ve açık otoparklar ücretli olacak. 

Belirlenen yerler dışında kurban satış ve kesimini engellemek için Büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri ile işbirliği yaparak, şikayetleri değerlendirmek üzere veteriner hekim ve zabıtadan oluşan 5 ekip görevlendirecek. İSKİ, tüm İstanbul’a tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirler ve nöbetçi ekip sayısı artırılacak. İtfaiye ekipleri, 24 saat görev başında olacak. Vatandaşlar her türlü şikayetlerinin çözümü için Beyaz Masa 153’ü arayabilecek.

 

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı