AKİT MENÜ

Gündem

Zaman'ın 'dürüstlük abidesi' gibi gösterdiği hakim YARSAV'lı çıktı

Uzun bir süredir hükümet karşıtı haberler bültenine dönüşen paralel yapılanmanın yayın organı Zaman’ın oyunu bir kez daha ayağına dolandı. Zaman’ın dürüstlük abidesi gibi gösterdiği Sulh Ceza Hâkimi Kemal Karanfil, YARSAV üyesi çıktı.

2014-10-03 17:50:43

İSKENDER ÖZEL/İSTANBUL - Dünkü sayısının birinci sayfasında “Halk adil bulmuyor, Sulh Ceza Hakimlikleri Kaldırılsın” ve dördüncü sayfasında da “Sulh Ceza Hakimi AYM’ye başvurdu: Halk bizi adil bulmuyor” başlığını kullanan Zaman’ın oyunu çabuk deşifre oldu. Zaman’ın küçük bir vatandaş şikayetinden yola çıkarak dramatize ettiği haberin baş aktörü Eskişehir Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Mehmet Karanfil’in, yargıda hükümet karşıtı cephenin kalesi olan YARSAV’ın 1221 no’lu üyesi olduğu ortaya çıktı.

PARALELE TUTUKLAMA KARARLARINI BU HAKİMLER VERİYOR

Kumpasların ortaya çıkmasının ardından Hükümetin, Özel Yetkili Mahkemeler’i (ÖYM) kaldırma girişimine şiddetle karşı çıkan Zaman, söz konusu paralel yapılanmanın menfaatleri olunca Sulh Ceza Hakimliklerinin kaldırılması için kara propagandaya başladı. Basit bir vatandaş şikayetinden yola çıkarak Sulh Ceza Hakimlikleri’nin kaldırılmasını isteyen Zaman’ın asıl derdi ise paralel polisleri tutuklayan Hakimlerin bu mahkemeden olması… Paralel yapılanmanın Emniyet yapılanmasına yönelik başta son Antalya operasyonu olmak üzere bu polisleri yargılayan Sulh Ceza Hakimleri paralel yapılanmanın korkulu rüyası olmuş durumda…

HALK , YARSAVLILARA GÜVENMİYOR

Zaman’ın dünkü sayısında birinci sayfasından duyurduğu hakim Mehmet Karanfil’in üyesi olduğu YARSAV, yargıdaki hükümet karşıtı cephenin kalesi niteliğinde… YARSAV; HSYK atamalarından, Ergenekon ve Balyoz yargılama süreçlerine kadar Türkiye’de yaşanan her türlü zorlu süreci provoke etti. YARSAV, kamudaki başörtüsüne yönelik serbestiye de şiddetle karşı çıkmıştı. YARSAV’ın şimdi de HSYK seçimleri öncesi Fetullah Gülen Cemaati’yle kol kola bir tablo sergilemesi şaşırtıcı bulunmuyor. CHP’nin de arka bahçesi olarak adlandırılan YARSAV’ın eski başkanlarından Emine Ülker Tarhan, bu görevinin ardından CHP’den milletvekili seçilmişti.

Yorumlara Git

PKK/KCK Avustralya yapılanmasında yer alıyordu! Çiğdem Aslan MİT havaalanında paketledi

Bakan Tekin duyurdu: Okullara 30 bin personel alınacak

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti