AKİT MENÜ

Gündem

Özgürlük için imza çağrısı

Başörtüsü eylemlerinde Memur-Sen’in “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyasına bütün sivil toplum kuruluşlarının destek vermesi istendi.

2013-02-02 20:41:06

HABER MERKEZİ
Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemlerinde bu haftada başörtüsüne özgürlük istendi. Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, Memur-Sen’in “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyasına bütün sivil toplum kuruluşlarının destek vermesini istedi.   
KOCAELİ: ÖZGÜRLÜK İÇİN
İMZA ATILMALIDIR
Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Orhangazi Ergin tarafından eylemde basın açıklaması okundu. Ergin, başörtülü avukatlara baskının kabul edilemeyeğini söyledi. Memur-Sen’in “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyasına bütün sivil toplum kuruluşlarının destek vermesini isteyen Ergin; “Bütün STK’lar, Memur-Sen’i yalnız bırakmayarak, kamuda ve her alanda başörtüsünün özgür olması için canla başla çalışmalıdır” dedi.
AKYAZI: BAŞÖRTÜLÜLERE
ZULÜM DEVAM EDİYOR                              
Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu, 313. defa meydanlara indi. Eylemde platform adına basın açıklamasını Mazlum-Der Akyazı Sözcüsü İrfan Alemdar okudu. Başörtüsü yasağının ve başörtülülere zulmün devam ettiğini ifade eden Alemdar; “Ülkemizde on yıllardır devam eden başörtüsü yasağı aslında yasakçıların İslam karşıtı olduklarını teyit etmektedir. Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde başörtülü olarak derslere giren öğrenciler okul müdürünün odasına çağrılarak başörtülerinin çıkarılması istenmiştir. Bu olay bizlere 28 Şubat sürecinde üniversitelilerde görülen yobaz zihniyetin ürünü olan ikna odalarını hatırlattı. İkna odası meraklısı müdürü kınıyoruz. Yeni MEB’e sesleniyoruz! Yasakçı zihniyeti memnun eden yönetmeliği hiç beklemeden değiştiriniz. Başörtüleriyle okullara giden tüm öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu. İstanbul Şehit Yarbay Mesut Kuru Kışlası Kartal Jandarma Lojmanları’nda Yüzbaşı Abdurrahman Artvin tarafından kılık kıyafetlerin laikliğe aykırı olduğunu içeren bir yazının düzenlendiğini ve imzalı olarak dağıtıldığını kaydeden Alemdar; “Bu talimatla 28 Şubat zihniyetini devam ettirdiği görülmektedir. Üzülerek ifade ediyoruz ki TSK içerisinde kendine yer bulan bu 28 Şubat post modern darbeci zihniyet TSK’nın itibarını zedelemektedir. Artık millet kendini bilmez şövalyelerden kurtulmalıdır” dedi.
KONYA’DAN YÜKSELEN SES
Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 282. basın açıklamasını gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklamasını Ersoy Kağnıcıoğlu okudu. Kağnıcıoğlu, Mali’deki Fransa işgalinin zulümde sınır tanımadan devam ettiğini söyledi. Kağnıcıoğlu sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Türkiyeli Müslümanların, Nato müttefiki olan Fransa’ya karşı tepkisizliği Nato ile gelinen süreçte ulaşılan noktaya dikkat çekmek hususunda önemlidir. Müslümanları kendi kimlikleri üzerinden duruş sergilemeye, payanda yapılmak istenildikleri siyasal oluşumlardan uzak durmaya, kendi referansları üzerinden düşünce ve siyaset üretmeye tekrar davet ediyoruz.”

Yorumlara Git

Bakanlık ve 6 üniversiteye atama kararları Resmi Gazete’de!

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek