AKİT MENÜ

Yaşam

Yanmış pilavı çöpe atmayın

Yeni yemek yapmaya başlayan ya da yemek yaparken başka bir işe dalan her kadın pilavın dibini tutturmuştur. Peki dibi tutan pilav kurtarılabilir mi?

Dibi tutan ya da yanan pilavınızı çöpe atmak yerine ekmek kullanabilirsiniz.

ÜZERİNE BİR DİLİM BEYAZ EKMEK KOYUN

Ocakta unutulmuş pilavın üzerine bir dilim beyaz ekmek koyun ve tencerenin kapağını kapatın.

Ekmeği 2-3 dakika beklettikten sonra tencereden alın. Ekmek pilavda oluşan yanık kokusunu anında alır. Daha sonra yanık pirinçleri almamaya dikkat ederek pilavı başka bir tencereye aktarın. Bu sayede yeniden pilav yapmak yerine hali hazırda olan pilavı değerlendirmiş olursunuz.

Yorumlara Git

Site baronlarına Ak Parti tokadı! Fahiş aidat vurgunu bitiyor

SDG için son günler! Ya teslim ya da yok olacaklar

ABD ve İsrail arasında anlaşmazlık iddiası

Filistin'den Arap ülkelerine Somaliland uyarısı

BM Genel Sekreteri Guterres, camiyi hedef alan terör saldırısını kınadı