AKİT MENÜ

Gündem

Biden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür diledi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür diledi.

Beyaz Saray, AA'ya gönderdiği açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, Türkiye veya bölgedeki diğer müttefik ve partnerlerin kasten Suriye'de IŞİD veya diğer şiddet yanlısı aşırıcıların büyümesine destek verdiği veya imkan sağladığına yönelik oluşan herhangi bir imadan dolayı özür dilediğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Biden, Harvard Üniversitesi'ndeki konuşmasını tavzih etme amacıyla Erdoğan'la bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın, Suriye'de IŞİD ve benzeri aşırılık yanlısı gruplara Türkiye ya da diğer müttefikler tarafından silah sağlandığı ya da destekçi olunduğu iması uyandırabilecek ifadelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilediği öğrenildi. Biden, ABD olarak IŞİD ve benzeri terör örgütleriyle mücadelede Türkiye de dahil olmak üzere müttefiklerin yaptıkları katkılara ve fedakarlıklara büyük önem atfettiklerini de söyledi. Erdoğan ve Biden'ın, görüşme sırasında, IŞİD ve benzeri terör örgütlerine karşı Türkiye ve ABD'nin birlikte mücadele vermeye ve yakın temasta olmaya devam etmeleri gerektiğini de vurguladıkları öğrenildi.

Yorumlara Git

PKK/KCK Avustralya yapılanmasında yer alıyordu! Çiğdem Aslan MİT havaalanında paketledi

Bakan Tekin duyurdu: Okullara 30 bin personel alınacak

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti