AKİT MENÜ

Ekonomi

Eker: Çevre dostu tekniklerin uygulanmasını teşvik edeceğiz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarımsal üretimde çevre dostu tekniklerin uygulanmasının teşvik edileceğini bildirdi.

2013-05-22 19:53:13

ANKARA - Eker, 2013-2017 Stratejik Planı, tarımın makro göstergeleri ve 2023 tarım vizyonu ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, 21. yüzyılda ülkelerin enerji, gıda ve su olmak üzere 3 temel mücadele alanı bulunduğunu, bu nedenle gıda ve tarım stratejisinin çok önemli olduğunu söyledi.
Geçen yıl Türkiye’nin yüzde 2,2 büyüdüğünü hatırlatan Eker, 2012’de tarım sektörünün ise yüzde 3,5 büyüme sağladığını belirtti. Türkiye’nin geçen yıl 188 ülkeye 1663 çeşit tarım ürünü ihraç ettiğini ifade eden Eker, tarım alanında dünyada 7, Avrupa’da 1. sıraya yükseldiğini söyledi.
Eker, stratejik planda yer alan bazı konu başlıklarını şöyle sıraladı:
“Üretimin iyi olduğu dönemlerde ürünlerde pazarlama imkanları geliştirilecek. Geleneksel ürünlerin katma değerleri yüksek ürünler haline getirilmesinin teşvik edilmesi ile markalaşma ve coğrafi işaret çalışmalarına öncelik verilecek. Bugüne kadar tamamlanan 4 bin tarımsal sanayi tesisi sayısı 2015 yılına kadar 6 bine çıkarılacak Hayvansal üretimde arz dengesi sağlanacak. Yüksek verimli etçi ve sütçü ırklar oluşturulacak. Küçükbaş hayvancılığa geçiş hızlandırılacak. Etçi ırklardan et, sütçü ırklardan süt elde edilmesi stratejisi uygulanacak.”

Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!