AKİT MENÜ

Gündem

Provokasyon 1 yıl önce plânlanmış

Gülen’e yakın olduğu iddia edilen Süleyman Hamit Müftigil, 20 Ekim 2013’te internete düşen ses kaydında, ABD ve İsrail’in desteği ile İmralı’nın bertaraf edileceğini söylemişti. HDP heyetinin ABD ziyaretinin ardından ‘sokak’ çağrısı yapması “olayların önceden plânlandığını gözler önüne serdi.

2014-10-08 21:46:18

MUHAMMED EMİN / İSTANBUL - Gezi kalkışmasına katılmayan ve tabanını sokaklara indirmeyen, AK Parti’nin başlattığı “Çözüm Süreci”ne destek veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ABD ziyaretinin ardından Kobani eylemlerinde tabanını sokağa çağırması ve çıkan olaylarda 19 kişinin ölmesi akıllara geçtiğimiz sene internete düşen ses kaydını getirdi.

GÜLEN’İN YAKINI OLDUĞU İDDİA EDİLEN İŞADAMININ SÖZLERİ GERÇEK Mİ OLUYOR?

Fetullah Gülen’e yakın olduğu iddia edilen işadamı Süleyman Hamit Müftigil, Sözcü gazetesi muhabiriyle 20 Ekim 2013’te yaptığı telefon görüşmesinde; dış güçlerle birlikte, Abdullah Öcalan’ın bertaraf edilip, barış sürecinin sonlandırması ve Türkiye’yi kan gölüne çevirme projesini anlatmıştı.

Müftigil, Sözcü muhabirine Washington’da BDP’nin ABD bürosu açılacağını belirterek, “İmralı’dakinin karşısında olan dünyadaki herkes oraya geliyor. Ondan sonra bunlara bizim güneyde bir ülke var ya hani benim sevdiğim (İsrail), onlar da destek oluyor. İsrail, ABD ve bizim Kürt kardeşlerimiz, birlikte bir dayanışma organize edecekler. Bu da İmralı’nın bertarafı anlamına geliyor. Bundan sonra silahlı ve çatışmalı bir dönem geliyor” ifadelerini kullanmıştı.

O SES KAYDI ADIM ADIM İŞLİYOR

Süleyman Hamit Müftigil’in 20 Ekim 2013 tarihinde telefon görüşmelerinde söylediği sözler, Kobani olaylarının ardından hayata geçti.
22 Eylül 2014 tarihinde ABD’nin başkenti Washington’a giden, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de aralarında bulunduğu hükümet temsilcileriyle görüşen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Ekim 2014 tarihinde Türkiye’ye döndüğünde politikasını değiştirdi. Demirtaş, Çözüm Süreci’nin Bakanlar Kurulu kararıyla güvence altına alınması rağmen Kobani olaylarında tabanını sokağa döktü ve çıkan olaylarda 19 kişi öldü. Demirtaş, Süleyman Hamit Müftigil’in ses kaydında ifade ettiği gibi Abdullah Öcalan’ı karşısına aldı.

‘HÜKÜMET GİDECEK KAN DÖKÜLECEK’

ABD’de Fetullah Gülen’in en yakınında bulunan kişilerden biri olduğu iddia edilen işadamı Süleyman Hamit Müftigil’in internete düşen ses kayıtlarında, AK Parti hükümetin devrileceği, yeni bir parti kurma çalışmaları olduğu ve Abdullah Öcalan’ın tasfiye edilerek silahlı ve çatışmalı bir dönem girileceği ifade ediliyor.

İşadamı Süleyman Hamit Müftigil’in internete düşen konuşmaları şöyle:
(10 Ekim 2013)
Süleyman: Şunu söyleyeyim. Taşı koysam ya da tuzluğu koysam vekil yaptırırım.
(20 Ekim 2013)
Ahmet: Oluşum var mı orda?
Süleyman: Var. Ayın son günleri ya da kasımın 10’una kadar, resmi olarak duyulacak. Abdullah Bey’in temmuzda süresi de doluyor. İşte haziranda ayrılacak. Onlar bununla rakip seçime girecekler. Yüzde 32-34’ün altında oy almayacağı şeklinde bir şey var. Zaten yüzde 30 aldın mı iktidarsın veya koalisyona büyük ortaksın.

‘HALK APTAL, ZAVALLI HEPSİ’

Süleyman: Pazartesi Washington’da BDP’nin ABD bürosu açılıyor. İmralı’dakinin karşısında olan dünyadaki herkes oraya geliyor. ABD kongreyi tanımış oluyor. Ondan sonra bunlara bizim güneyde bir ülke var ya hani benim sevdiğim (İsrail), onlar da destek oluyor. İsrail, ABD ve bizim Kürt kardeşlerimiz, birlikte bir dayanışma organize edecekler. Bu da İmralı’nın bertarafı anlamına geliyor. Bundan sonra silahlı ve çatışmalı bir dönem geliyor. Hapiste olduğu için yandaş olmak zorunda. (Öcalan) Ama öbürleri bunu kabul etmek durumunda değil. Öleceksen öl diyorlar. Barzani’nin de bertaraf edilmesi gerekiyor. Çünkü bu Salih Müslüm’ü biliyorsun, Kuzey Irak’a gitmesini engellediler. Bu büyük bir kavga yarattı. Barzani’yi bertaraf edip bağımsızlık ilan edecekler.
Sözcü Muhabiri: O zaman Türkiye’deki hareketlilik bayağı artacak demektir.
Süleyman: Bunlar Türkiye’de halkı uyutmuşlar. Halk aptal zavallı hepsi. Geri adım atmak yok. Onun (Başbakan’ı kast ediyor) bertaraf edilmesi şart. Ülkenin varlığı yokluğu buna bağlı.

Yorumlara Git

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!