AKİT MENÜ

Gündem

IŞİD’in silahları ABD’den

ABD, IŞİD’in silahlandırılmasıyla ilgili olarak başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerini suçlarken, bağımsız kuruluşların yayınladığı raporlar işin gerçeğini gözler önüne serdi. Conflict Armament Research adlı kuruluşun, Irak ve Suriye’de IŞİD’in çatıştığı bölgelerde yaptığı incelemenin sonuçlarını açıkladığı raporu köşesine taşıyan Fatih Altaylı, “Rapora göre IŞİD’de bulunan mühimmatın önemli bir bölümü ABD kaynaklı” dedi.

2014-10-09 10:14:40

İşte, Türkiye’ye kara çalanların yüzünü kızartacak o raporun detayları:

ABD’nin en eski “dış politika’’ think tank’lerinden Foreign Policy’nin son yayınında IŞİD’in silah kaynaklarıyla ilgili çok önemli bir rapor yer aldı.
Raporu hazırlayan, Londra merkezli “Conflict Armament Research’’ adlı bir grup. (...) Grubun Irak ve Suriye’de IŞİD’in çatıştığı bölgelerde, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de (...) yaptığı incelemenin sonuçları ilginç.
4 ayrı çatışma bölgesinde (...) toplam 1700 ayrı mühimmat toplanmış.
Çatışmalarda kullanılan bu mühimmatlardan en eskisi 1945 yılı yapımı ve Sovyetler Birliği üretimi.
CAR’nin topladığı 1700 adet mühimmatın 492 adedi Rus veya Sovyet yapımı. (...) Rapora göre IŞİD’in kullandığı mühimmatın ikinci büyük kaynağı ise Çin. Araziden toplanan mühimmatlarda Rusya’nın ardından Çin üretimi 445 adet kovan var.
Her iki ülkenin de Esad rejiminin destekçisi olduğu biliniyor. Ama asıl büyük sürpriz, IŞİD’de bulunan mühimmatın önemli bir bölümünün de ABD kaynaklı olması. Ve daha da ilginci, bu mühimmatların önemli bir bölümünün ABD ordusuna ait Missouri’deki bir tesiste üretilmesi.
IŞİD’in kullandığı ABD üretimi mühimmatın bir bölümü de California merkezli özel bir şirket olan Sporting Supplies International üretimi. (...)

Fatih Altaylı / HABERTÜRK

Akit Arşiv Sayfasından

Yorumlara Git

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!