AKİT MENÜ

Gündem

IŞİD'in Türkiye'ye tehdit videosu doğru mu?

IŞİD tarafından hazırlandığı iddia edilen bir videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye'ye küstah ve hadsizce tehditlerde bulunuldu. Ancak videonun dezenformasyon amacı ile IŞİD'den bağımsız olarak hazırlandığı da iddia edildi.

2014-10-09 15:44:55

This browser does not support the video element.

IŞİD'in hazırladığı iddia edilen bir videoda, ABD'nin başını çektiği koalisyona katılması beklenen Türkiye hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tehdit mesajı yayınlandı.

Hazırlanan görüntülü mesajda Türkiye'nin Afganistan savaşı sırasında da 'küfür ordularının' yanında olduğu ve NATO kuvvetlerinin komutanı olduğu belirtildi.

Türkiye'nin bugün ise 'İslam hilafet askerleriyle savaşmak için şeytan ittifakına girdiği' söylenen videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "İnşallah Türkiye tekbirlerle açılacak ve Allah’ın gücü sizin şeytani ittifakınızı yenecek" denildi.

IŞİD KAYNAKLARI DOĞRULAMADI

IŞİD'e yakın kaynaklar ise söz konusu videoyu sahiplenmedi. Videonun hiçbir IŞİD kaynağında yer almadığı belirtilen yorumlarda "bölge siyasetini kendi çıkarlarına göre dizayn etmek isteyenler tarafından servis edildiği şüphesi uyandırdığı" dile getirildi.

Hiç bir İslam Devleti kaynağının yayınlamadığı zorlama videolarla bölge siyasetini kendi çıkarlarına göre dizayn etmek isteyenler tarafından servis edildiği şüphesi uyandıran görüntülerin doğruluğu sorgulanıyor.

Yorumlara Git

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)