AKİT MENÜ

Gündem

IŞİD Kobani'ye 3 koldan saldırmaya başladı

ABD, Kobani'nin düşeceğini duyururken, IŞİD kente 3 koldan saldırmaya başladı.

2014-10-09 12:38:52

Kobani'deki IŞİD baskısı giderek artıyor. ABD'nin Kobani düşebilir açıklamasıyla birlikte bölgeden yükselen çatışma sesleri daha da şiddetlendi. Bu arada dün gece saatlerinde koalisyon güçleri bir kez daha Kobani'deki IŞİD mevzilerini vurdu. 

IŞİD şehirdeki direniş ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava operasyonlarının ardından bazı bölgelerden geri çekilmişti. Kobani'den gelen son dakika haberler, örgütün şehir merkezine yönelik yeni bir saldırı başlattığı yönünde.

IŞİD İKİ MAHALLEYE GİRDİ

ABD liderliğindeki koalisyon güçleri IŞİD mevzilerini bombalamaya devam ederken, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, IŞİD'in kentin iki mahallesine girdiğini açıkladı. Reuters'a açıklama yapan Abdullah, "IŞİD, ağır silahlar ve tanklarla iki mahalleye girdi, çatışmalar çok yoğun, siviller ölebilir" dedi. 

IŞİD ile YPG güçleri arasında dün yaşanan çatışmalar Kobani'nin doğusundaki Kani Arab Mahallesi ve Mıştenur Tepesi'nde yoğunlaştı. ABD liderliğindeki koalisyon güçleri ise Kobani'deki IŞİD mevzilerini bombalıyor. 

'HEMEN YARDIM LAZIM'

PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, IŞİD güçlerinin doğudan, batıdan ve güneyden saldırıhalinde olduğunu ve büyük bir kuşatma altında olduklarını söyledi.

Kurdo, "Bize yardım etmek isteyenler şu anda etsin. Kentte siviller var. Şu an büyük bir kuşatma halindeyiz. Dünya sesimizi duysun." dedi.

 

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor