AKİT MENÜ

Yaşam

Et kaç dakikada haşlanır?

Et haşlamak oldukça uzun sürebilen bir işlemdir. Peki et kaç dakikada haşlanır?

Et haşlamak oldukça uzun sürebilen bir işlemdir. Haşlanan etin yanına, havuç ve patates eklemek, yapılacak olan et suyunun kalitesini ve besleyicini arttırmak için uygulanan bir yöntemdir. Eti az haşlamak, zararlı bakteriler barındırabileceğinden, son derece tehlikeli olabilir. Fazla haşlamak ise besleyicilikten uzak bir yemek haline gelmesine sebep olacaktır.

KEMİKLİ ET KAÇ DAKİKADA PİŞER?

Normal şartlarda, alışverişlerde çok sık satın alınmayan kemikli et, özellikle kurban bayramlarında bolca evlerde bulunduğundan, son derece lezzetli ve besleyici yemekler olabilir. Haşlanan kemikli etin suyu, derin dondurucuya konularak, 3 ay kadar muhafaza edilebilir. Haşlanacak olan et, genellikle dana etidir. Dana eti, normal bir tencerede ve orta hararetli ocakta, en az 1 saat süre ile pişirilmelidir. Güveçte pişiriliyorsa, bu süre 1 saat 15 dakika olmalıdır. Büyük kemikler, ortadan ve diğer iki uçtan kırılarak haşlanmalı, böylece içindeki ilik kısmının da dışarı çıkması sağlanmalıdır. Bu ilik; özellikle bebekler ve çocuklar için ve aynı zamanda da kemik hastaları için, son derece faydalıdır. Kemik iliğinin direkt tüketilmesi, ağır tadı ve kokusu sebebiyle, çok tercih edilmeyeceğinden, yapılan bir mercimek çorbasının içine, en son ocaktan almadan hemen önce eklenerek tüketilmesi sağlanabilir.

kadin.pro

Yorumlara Git

Miçotakis’e ‘Açık İhanet’ suçu: Yunan Gazeteciden İsrail ittifakına sert tepki

İsrail medyası panik havası! Türkiye Suriye’ye radar sistemi kuruyor

Site baronlarına Ak Parti tokadı! Fahiş aidat vurgunu bitiyor

SDG için son günler! Ya teslim ya da yok olacaklar

ABD ve İsrail arasında anlaşmazlık iddiası