AKİT MENÜ

Gündem

Sağduyu çağrısı

Terör örgütü IŞİD’e tepki bahanesiyle HDP’nin sokağa döktüğü vandallar bir yandan okulları, kamu kuruluşlarını yakıp-yıkarken diğer yandan dindar Kürtleri de katlediyor. Bilançonun ağırlaşmaması için sivil toplum kuruluşları, iş dünyası vatandaşları sağduyuya çağırırken, provokatörler de boş durmuyor. “Sendika” görüntüsü altında yakıp-yıkan vandallara destek veren KESK, DİSK ve Eğitim-Sen öncülüğündeki gruplar HDP, Türk Tabipler Birliği ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin desteğiyle provokatörlerin yanında yer alıyor.

2014-10-09 23:04:47

ALEVİLER: KIŞKIRTICI EYLEMLERDEN UZAK DURUN

ANKARA - Alevi federasyonları, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili “Halkımızı sağduyulu davranmaya, kışkırtıcı eylemlerden uzak durmaya davet ediyor, tercihimizi savaştan yana değil barıştan; saldırganlıktan ve linçten yana değil halkların kardeşliğinden yana yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu ile Alevi Vakıfları Federasyonu, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili ortak yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Kobani’deki feryadı uygar ülkelerin duymak istemediğine işaret edilerek, bu saldırıların sorumlusu ülkelerin, Kobani’nin düşmesini bekledikleri ifade edildi. Alevi federasyonları olarak inançları ve farklı etnik kimlikleri karşı karşıya getiren bu politikaları tümüyle reddettikleri bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Halkımızı sağduyulu davranmaya, kışkırtıcı eylemlerden uzak durmaya davet ediyoruz.”

TÜSİAD: SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından terör örgütü IŞİD’i protesto bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilere ilişkin açıklamada, Kobani’nin IŞİD’in eline geçmesi olasılığı karşısındaki tepkinin anlaşılabileceği belirtilerek, “Bununla birlikte, bu durumun ülke içinde şiddet yoluyla dışa vurulmasını, can kayıpları yaşanmasını, Atatürk büst ve heykelleri ile bayrağımıza yapılan çirkin saldırıları, eğitim kurumlarına kadar uzanan yakıp yıkma eylemlerini üzüntü ile karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz” denildi.

PROVOKASYONLARA DİKKAT ÇEKTİ

Açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi: “Kobani ve komşumuz olan ülkelerde yaşanan olaylar ülkemize olan etkileri vesilesiyle Türkiye’yi çok yakından ilgilendirmekle birlikte, söz konusu gelişmeler uluslararası toplum ile birlikte çözüm geliştirilmesi gereken nitelikte olaylardır. Bu nedenle, çözüm sürecine başından beri inanan, destekleyen ve sürecin ekonomik ayağına sahip çıkmaya çalışan bir iş dünyası kurumu olarak, Kobani’de yaşanan gelişmeler ile çözüm süreci arasında doğrudan bağlantı kurulmasını sorumlu bir davranış olarak görmüyoruz. İş dünyası olarak, tüm toplum kesimlerini ve tüm kurumları sağduyulu olmaya, provokasyonlara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz”.

BEZCİ: ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

ANKARA - Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, hangi nedenle olursa olsun şiddet eylemlerinin kabul edilemeyeceğini belirtti. Bezci, yaşanan şiddet eylemlerine tepki gösterdi. Atatürk büstü ve heykelleri ile Türk bayrağına çirkin saldırıların yapıldığı bu eylemlerde birçok kişinin hayatını kaybetmesinin son derece üzücü olduğunu kaydeden Bezci, “Yakıp yıkmayı tercih etmek en hafif tabiriyle üzüm yemek yerine bağcıyı dövmektir. Çözüm sürecine doğru giden yolda, bahanelerle şiddet eylemlerinin yaşanması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

ALDEMİR: ÇÖZÜM SÜRECİ SABOTE EDİLMEK İSTENİYOR

GAZİANTEP - Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, IŞİD bahanesiyle gerçekleştirilen şiddet olaylarıyla çözüm sürecinin sabote edilmek istendiğini söyledi. IŞİD protestosu” adı altında birçok siyasi parti, örgüt ve grupların toplumu baskı altında tutup huzursuzluğa sürüklediğine  dikkat çeken Aldemir, emperyalist güçler tarafından oluşturulan krizin alanının genişletilerek, bölgedeki etkinliğini artıran Türkiye’nin durdurulmaya çalışıldığını dile getirdi.

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor