AKİT MENÜ

Gündem

Başardınız...Aferin!

Bütün sivillerinin Türkiye’ye geçmesine rağmen PKK/YPG ile IŞİD’in çatıştığı Kobani’yi bahane ederek HDP’nin çağrısıyla sokağa çıkıp ortalığı savaş alanına çeviren PKK yandaşları ve radikal sol gruplara tepkiler gelmeye devam ediyor. Yavuz Onat, HDP’nin tezkereye ‘hayır’ deyipte sonradan 'Kobani’ye neden müdahale edilmedeğini' bahane ederek Türkiye’yi karıştırmasını ‘Akıl tutulması’ olarak yorumladı. Ahmet Kekeç, ‘Başardınız aferin!’ diyerek yakıp yıkan PKK yandaşlarına tepki gösterdi. Güngör Mengi de HDP’nin terör yandaşlarını sokağa davet etmesini eleştirdi.

2014-10-10 10:00:35

İŞTE O YAZILAR:

HDP’DE AKIL TUTULMASI

Türkiye üzerine düşeni yapıyor. Türkiye kendisine yakışanı yapıyor. “Zor durumdakini... Yangından kaçanı” bağrına basıyor. “Durum” buyken... Türkiye’nin sergilediği fedakârlık gözler önündeyken...

Bu kargaşa... Bu fırtına... Bu taşlı sopalı saldırma neden? (..) Mehmet Mehdi Eker “Gerçekten de Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor” dedi. Ve... (..) devam etti:

IŞİD’le mücadele için Meclis’ten tezkere geçiyor... Tezkereye karşı çıkıyorlar. Sonra da... IŞİD’le neden mücadele edilmediğini soruyorlar.

Tam bir akıl tutulması.

Stratejileri şu... Sınır güvenliğini ortadan kaldırmak... Huzuru bozmak... Kaotik bir alan oluşturmak.

Yavuz Donat / SABAH

BAŞARDINIZ..AFERİN!

Bravo
size... Okul kundaklayarak, bayrak yakarak, Atatürk büstü parçalayarak, sokakları ateşe vererek, benzin istasyonu patlatarak, ölerek ve öldürerek (..) çok güzel mesajlar veriyorsunuz. “Barış”a niyetiniz olmadığı, çözüm sürecinden ruh gibi tırstığınız bir kez daha teyit edildi.

Önceki sınavlardan çakmıştınız... (..) IŞİD sınavından da çaktınız. Dağ bayır dolaşıp “Sakın silah bırakmayın” diyen fırsatçıları, Pensilvanya icazetli profesörleri, iç savaş çıksın diye hacet namazına duran sahte liberalleri, aklı Gezi’de kalmış kart devrimcileri sevindirdiniz... (..)

Ahmet Kekeç / STAR

HDP’NİN SOKAĞA ÇIKIŞI YANLIŞTIR

(..) Kürtlerin siyasetlerini demokrasi ikliminde yürütebilecekleri özgür bir zemin Türkiye’de var.

O imkân bölgede Kürtlerin yaşadığı hiçbir ülkede Türkiye’dekinin kıdemine ve kalitesine yaklaşmamıştır bile.

Ama buna rağmen Kürt siyasi hareketinin örgütü HDP şiddet dönemini temelli sonlandırma umudu yaratan Çözüm Süreci’ni havaya uçurmaktan kaçınmadı.

HDP, Çözüm Sürecine ölümcül zarar verebileceğini bile bile sokağa çağrı yaptı.

Bu kadar kısa zamanda (..) onlarca kentte isyan manzaralarının oluşması, PKK’nın şehirlerde de terör şantajı yapmaya hazırlıklı olduğunu gösteriyor.

Cumhurbaşkanı’nın tepkisi yersiz değildir.

(..) “Hem tezkereye karşı çıkıyor hem de Kobani’yi çözüm sürecinin şantajı haline getirmeye çalışıyorlar” dedi. (..)

Güngör Mengi/ VATAN

Akit Arşiv Sayfasından

 

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor