AKİT MENÜ

Ekonomi

Garanti’nin de gözü İslâmî bankacılıkta

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan önceki gün kesin bir dille “bu iş bir pencere açarak olmaz” demesine rağmen, temel yapısı faize bağlı bankaların gözü faizsiz bankacılıkta.

2013-05-24 19:51:11

EKONOMİ SERVİSİ
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, katılım bankacılığında yer almak istediklerini söylerken, faizsiz bankacıığın yükselişinden pay almak istediklerini de açığa vurmuş oldu.  
 AA Finans Masası’na konuk olan Özen, mevcut lisansla katılım bankacılığı yapamadığını belirterek, “Ekonomi yönetimi birtakım düzenlemeler yapıyor ama burada önemli olan konular var. Mevzuatın ortaya konması ve herkese açık olması gerektiğini düşünüyorum. Öyle birkaç bankaya açık olmasını haksız rekabet olarak görüyorum” iddiasında bulundu.
FAİZCİLER, FAİZSİZ SİSTEME MERAK SALDI
TMSF’nin elinde bulunan bankaları satın alarak katılım bankacılığı yapmanın haksız rekabet olacağını savunan Ergun Özen, “Yani TMSF’nin elinde 3 lisans vardır. 10 kişi yapmak isterse ne olacak? Burada hakikaten BDDK’ya verilecekse bu lisans işi, koşulların net olarak belli olması lazım” dedi. Kendilerinin de  katılım bankacılığında yer almak istediğini belirten Özen, pencere açarak katılım bankacılığı yapmak konusunda bir ısrarları olmadığını söyledi. Ayrı bir banka kurarak katılım bankacılığı yapma konusunda ise “Bu şansımızın, bu hakkımızın olması gerektiğini düşünüyorum” diyen Özen, katılım bankacılığının bilmedikleri bir konu olmadığını, Hollanda’daki bankalarında şu anda yapıldığını, Hollanda’daki mevzuata göre orada bir lisansla iki tür bankacılığın yapılabildiğini dile getirdi.

Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!