AKİT MENÜ

Ekonomi

Çanakkale köprüsünü Japonlar yapacak

Japonların bu projeyi kaptırmamak için büyük bir istek içinde olduklarını belirten Zeybekci, “Çanakkale, dünyanın en uzun asma köprüsü olan Japonya’dakini de geçen bir proje olacak. İnşallah bunu da Türk-Japon işbirliği ile yapacağız” dedi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ve Japonya arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için Japonya’da çeşitli görüşmeler gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün yapımına 2015 yılında başlanacağını söyledi. Tokyo’da gazetecilerin sorularını cevaplayan Zeybekci, projeye Japonların büyük ilgisinin olduğunu belirterek, “Çanakkale Boğazı Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olan Japon köprüsünü de geçen bir proje olacak. İnşallah bunu da Türk-Japon işbirliği ile yapacağız” dedi. Çanakkale Boğazı Köprüsü’nün 2015’te yatırım seviyesine geçmesini hedeflediklerini ifade eden Zeybekci, “2015’te Çanakkale Köprüsü’nün yapımına başlanması hedefleniyor. Çanakkale Köprüsü çok önemli bir proje. İstanbul’un üzerindeki baskının hafifletilmesi, Anadolu’nun Avrupa ile bağlantısını İstanbul olmadan gerçekleştirmek için çok önemli bir proje. Bunu çok önemsiyoruz” dedi.

HER ALANDA İŞBİRLİĞİ

İki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Zeybekci, serbest ticaret anlaşması için görüşmelerin devam ettiğini belitti. Tarım alanındaki ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini belirten Zeybekci, gıda ürünlerindeki kısıtlamaların da kaldırmak istediklerini dile getirdi.  Zeybekci, “İnşallah 2015, bu milyar rakamına yaklaştığımız bir yıl olur” diye konuştu. Türkiye’nin kültür turizmi açısından dünyanın en zengin ülkesi olduğunu vurgulayan Zaybekci, “Gelişmiş ekonomilerin Avrupa, Amerika, Kuzey Amerika, Japonya gibi ülkelerin en büyük problem yaşlılarının ülkelerinde ağırlanması, bakımı. Bu ekonomilerine çok büyük bir yük haline geliyor. Bunu Türkiye’de çok daha uygun imkânlarla çok daha rahat yapabiliriz. 40 milyon turisti ortalama 600–800 dolar harcamayla ağırlamaktansa, 1 milyon turist yerine böyle bir 50 binlik ağırlamayı yapmak bizim için daha avantajlı, ekonomik, kazançlı” diye konuştu. 

JAPONLARA ÖZEL TURİZM PROJELERİ

Türkiye’ye gelen Japon turist sayısını artırmaya yönelik çalışmaları da değerlendiren Zeybekci, Japon turistlerin deniz, kum, her şey dâhil seçeneği yerine kültür, doğa ve tarih turizmini tercih ettiğini söyledi. Zeybekci, “Japonya ile emekli ve yaşlılarla ilgili ortak proje için çalışıyoruz. Bunu çok önemsiyoruz. Bunu dünyaya da çalışıyoruz. Türkiye bütün dünyaya bu hizmeti verebilecek durumda. Gelişmiş ekonomilerin Avrupa, Amerika, Kuzey Amerika, Japonya gibi ülkelerin en büyük problem yaşlılarının ülkelerinde ağırlanması, bakımı. Bu ekonomilerine çok büyük bir yük haline geliyor. 40 milyon turisti ortalama 600–800 dolar harcamayla ağırlamaktansa, 1 milyon turist yerine böyle bir 50 binlik ağırlamayı yapmak bizim için daha avantajlı, ekonomik, kazançlı. Bunun üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam