AKİT MENÜ

Ekonomi

Yumurtaların hepsini bir sepete koymuyoruz

Avrupa Birliği ülkelerinde hükümetlerin problemleri anladığını, ancak çözüm yollarını bildiği halde gereken adımları atma cesareti gösteremediğini belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB’nin geleceğinin çok parlak olmadığını söyledi. Türkiye’nin Avru

2013-05-25 20:53:11

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “AB’nin geleceğiyle ilgili durum maalesef çok parlak değil” dedi.
İstanbul’da düzenlenen CEO Club Toplantısı’nda yaptığı “Türkiye Ekonomisi 2013” konulu konuşmada, geçen sene Meksika’da yapılan G20 zirvesinde ülkelerin taahhütlerde bulunduğunu anımsatarak, en son Washington’da yapılan G20 toplantılarında pek çok ülkenin bu taahhütlerinden vazgeçtiğini vurgulayan Babacan, “AB’deki bazı ülkeler verdikleri taahhütlerden caydılar. Geçen yıl koydukları hedefleri bir tarafa bıraktılar ve yeni hedefler de ilan etmediler” diye konuştu.
ÇÖZÜM İÇİN GEREKEN
ADIMI ATAMIYORLAR
Başbakan Yardımcısı Babacan, hükümetlerin problemleri anladığını, çözüm yollarını bildiğini ama çözüm için gereken adımları atacak cesareti kendilerinde görmediğini dile getirerek, problemlerin farkında olmalarının, çözüm için atılacak adımlar konusunda cesaretli olmalarının Türkiye’deki istikrarı sağladığını ifade etti.
İhracattaki gelişmelerin de olumlu olduğuna işaret eden Babacan, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’ya olan ihracatın neredeyse başa baş noktaya geldiğini vurguladı. Türkiye’nin hem pazarda, hem de üründe yumurtaların hepsini bir sepete koymadığını belirten Babacan, “THY şu anda 99 ülkeye uçuyor. Bu, dünyadaki hiç bir havayolunda yok” ifadelerini kullandı. Asya’nın Türkiye için çok önemli olduğuna dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Babacan, ticarete mesafe engel olsa da, burada yoğun bir şekilde çalışıp büyümekte fayda olduğunu söyledi.
TL EN AZ OYNAKLIĞI
OLAN PARA BİRİMİ
Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin arttığını anımsatan Babacan, “Türk Lirası’nın oynaklığı, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında en az oynaklığın olduğu bir tablo gösteriyor bize.
Türk Lirası en düşük oynaklığa sahip para birimi şu anda. Bazen ‘Ya kur değişti, ne oldu?’ diye heyecana sebep olabiliyor ama; bunun 10 misli, 20 misli heyecanı gelişmekte olan ülkeler her gün yaşıyor, her ay yaşıyor ve yıllardır yaşıyorlar. Bu da Merkez Bankamızın basiretli tutumunun sonucudur” diye konuştu.
 

Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!