AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

'Barbarlar çocukların kütüphanesini yaktı'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter üzerinden son dönemde yurt genelinde yaşanan olaylar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yayımladığı mesajlarda çıkan olaylar nedeni ile Siirt İl Halk Kütüphanesi, Varto Kültür Merkezi ve Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi'nin zarar gördüğünü kaydederek "Son olaylarda, Siirt İl Halk Kütüphanesi'nin zemin katında bulunan arşiv, çocuk bölümü ve engelliler bölümünde kitaplar, bilgisayarlar, mobilyalar atılan molotof kokteyli sonucu yanmış, kütüphane kullanılamaz hale gelmiştir.

Bünyesinde 190 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, sergi salonu, atölyeler ile idari ve teknik mekanlar olan Varto Kültür Merkezi yakılarak kullanılamaz hale getirilmiştir. Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi'ne yapılan saldırı sonucunda müze binası tamamen tahrip edilmiş, müze envanterinde bulunan yaklaşık 20 eser çalınmış, çok sayıda kitap da yanmıştır. Barbarlar tarih boyunca olduğu gibi şimdi de kütüphaneye, müzeye ve kitaplara saldırdı. Kendisine "siyasetçi" diyenlerin kışkırttığı barbarlar, çocukların kütüphanesini yaktılar. Kültür merkezini yıktılar" ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik, ayrıca zarar gördüğünü belirttiği yerlerin fotoğraflarını da Twitter'dan paylaştı.

Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor