AKİT MENÜ

Gündem

CHP’li örgütlerden PKK’ya destek

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halkevleri ve bu yapının üniversite yapılanması olan kolektiflerin, Kobani’yi bahane ederek Türkiye’yi ateş yerine çeviren PKK’ya protestolarla destek olduğu ortaya çıktı

2014-10-11 21:51:10

IŞİD’in Kobani saldırısını bahane ederek çok sayıda masum insanı öldüren ve sokakları savaş alanına çeviren terör örgütü PKK’lılara, CHP’nin üniversite yapılanması olan gençlik guruplarının destek verdiği ortaya çıktı. Ülkeyi yakıp yıkan eylemcilere karşı tepki göstermeyen CHP’nin, tabandaki örgütleri vasıtasıyla olayları desteklediği belirtiliyor. Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri adlı örgütler, Kobani’ye destek eylemleri düzenleyerek PKK’ya destek oluyorlar.

CHP’LİLERDEN PKK AĞZI

Anamuhalefet partisinin üniversitelerdeki gençlik örgütü olan Öğrenci Kolektifleri ve tabanı örgütlemekle sorumlu Halkevleri, PKK’ya açıkça destek verdiği öğrenildi. Kolektifler birçok üniversitede devletin ve ordunun IŞİD’in Kobani saldırılarına müdahale etmesini istedi. Ancak öğrenciler aynı zamanda AK Parti’nin Kobani’den elini çekmesini isteyerek, büyük bir çelişki içerisine düştü. Trakya Üniversitesi’nde Cuma günü düzenlenen eylemde PKK taraftarı öğrenciler, göstericilere müdahale eden polisi kınayarak, Kobani’ye destek çağrısında bulundular. Kampüs içerisinde bir araya gelen sözde öğrenciler, “Kobane Halkı Yalnız Değildir”,” Emperyalistler Yenilecek, Direnen Halklar Kazanacak” sloganları atarak bebek katillerine destek oldular.

TÜRKİYE’NİN PKK’YA SİLAH VERMESİNİ İSTEDİLER

Ankara ve İstanbul’daki üniversitelerde de eylemler düzenleyen CHP taraftarı öğrenciler, PKK ağzıyla Türkiye’nin Güneydoğu’da işgalci olduğunu belirttiler. Öğrenciler, Suriye sınırına giderek, PKK’ya desteklerini bildirirken, Çözüm Süreci’nin bittiğini ileri sürdüler. Kolektif üyesi bir öğrenci, kolektif internet sitesinde paylaştığı bir yazısında, “Bir yanda IŞİD terörü bir yanda AKP polisinin terörü ile karşı karşıya olan halk AKP’nin köylerini boşaltmaları için onlara baskı uyguladıklarını anlatıyor” sözleriyle PKK’ya desteğini ortaya koydu. PKK’nın Suriye’deki kolu olan YPG militanlarının kahraman olduğunu iddia eden öğrenciler, IŞİD’e karşı savaşan PKK’lılara Türkiye’nin silah vermesini istediler.

HALK EVLERİ CHP TABANINI SOKAĞA DAVET ETTİ

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halkevleri ise Kobani’nin Türkiye ve IŞİD tarafından işgal altında olduğunu belirtti. Halk Evleri Genel Başkanı Oya Ersoy’un internet sitesinden yaptığı açıklamada, PKK’ya açıkça destek verdiği görülüyor. PKK’lılar gibi Kobani’nin düşmesini istemeyen Ersoy, Türkiye’yi yakıp yıkan militanlara destek olunmasını açıkça beyan etti. Ersoy, “Bugün Kobane’deki direniş insanlık adına bir direniştir. Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü, Arabı, işçisi, kadınıyla laik, demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik bir ülke isteyen herkesin Kobani Direnişi’ne destek çıkması gerekir” diyerek, örgüte desteğini bildirdi. Kobani’nin IŞİD tarafından ele geçirilmesinin kendileri ve Kürt halkı için felaket olacağını söyleyen Ersoy, CHP’lileri ve Halkevleri üyelerini sokağa davet etti. Ersoy, “AKP’yi, TC Cumhurbaşkanı ve Başbakanının Türkiye ve Ortadoğu halklarını sürüklediği mezhepçi faşist karanlığı durdurmak için herkes harekete geçmelidir. Hemen şimdi!” diyerek halkı isyana çağırdı. 

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi