AKİT MENÜ

Gündem

Doğu ve G.Doğu’da şeriat ilan edilmeliydi

Bugünkü resmî ideoloji sistemi ve düzeni ile âsâyişi korumanın, iç barışı ve sosyal mutabakatı sağlamanın mümkün görünmediğini kaydeden Mehmed Şevket Eygi, çarenin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde şeriat ilan edilmesinde yattığını söyledi. “Ya İslam ve iman kardeşliği, yahut kaos, anarşi, çözülme, dağılma, parçalanma” diyen Eygi, seçimin bizlere ait olduğunu ifade etti.

İŞTE O YAZI:

Birkaç sene önce, PKK’yı bitirmek, doğu ve güneydoğuda iç barışı sağlamak için bazı çareler, çözümler ve tedbirler teklif etmiştim. Bunlardan biri o bölgelerde Şeriat ilan edilmesiydi...
Ne kadar uçuk bir fikir ve teklif değil mi?
Uçuk ama isabetli bir teklifti bu.
Bazıları Şeriat deyince yerinden hopluyor.
Niçin korkuyorlar?.. Şu anda, demokrasinin ve insan haklarının beşiği olan İngiltere’de tam 85 Şeriat mahkemesi var. (...)
Laik Fransanın iki bölgesinde, Alsaz Loren’de laiklik yok. Cumhuriyet rejimi oralarda Katolik papazlarının, Protestan pastörlerinin, Musevi hahamlarının maaşlarını devlet bütçesinden ödüyor.
(...) Radikal önlemler almak için vakit geçti mi? Bence henüz daha geçmedi. Suya sabuna dokunmadan, (...) hem Atatürkçülük hem Müslümanlık edebiyatıyla işler kesinlikle düzelmez. Okların bir kısmı yaylardan çıkmıştır, bir kısmı çıkmaya hazırlanmaktadır.
(...) Bugünkü resmî ideoloji sistemi ve düzeni ile âsâyişi korumak, iç barışı ve sosyal mutabakatı sağlam mümkün görülmüyor. (...) Ya İslam ve iman kardeşliği, yahut kaos, anarşi, çözülme, dağılma, parçalanma.
Seçim bize aittir.

Mehmed Şevket Eygi / MİLLİ GAZETE

Akit Arşiv Sayfasından

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi