AKİT MENÜ

Gündem

HSYK’da hukuk kazandı

HSYK’nın 10 asıl 6 yedek üyesinin belirlenmesi için yapılan seçimlerde 13 bin 994 hakim ve savcı oy kullandı. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde Yargıda Birlik Platformu adayları, YARSAV ve Paralelciler karşısında önde gidiyordu.

2014-10-12 21:31:45

SERDAR ARSEVEN / KORAY TAŞDEMİR / MEHMET ÖZMEN / NAİM TAŞBAŞI ANKARA / İSTANBUL - Yargıdaki etkinliklerini devam ettirmek için HSYK seçimlerine ulusalcı YARSAV ile işbirliği içinde giren paralel devlet yapılanması, 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından üçüncü defa yenilgiye uğradı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 10 asıl, 6 yedek üyesini belirlemek için yapılan seçimin ardından sayım işlemleri baskıya girdiğimiz saatlerde devam ediyordu. 13 bin 994 hâkim ve savcının sandık başına gittiği seçimlerde, paralel yapı ve YARSAV ittifakına karşı mücadele eden hâkim ve savcıların kurduğu Yargıda Birlik Platformu, (YBP) önde çıktı. İlk sonuçlara göre adlî yargıda 7 asıl üyelikten tamamını YBP adaylarının kazandığı öğrenildi.

ANKARA’DA 11-0 YBP

Seçimde katılımın en yüksek olduğu ilin Ankara olduğu, Yargıda Birlik Platformu’nun 11 adayın tamamının seçimleri kazandığı öğrenildi.

ÖZDEN: BİRLİK ZAFER KAZANMIŞTIR

Yargıda Birlik Platformu (YBP) sözcüsü ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, HSYK seçimlerinde kazandıkları başarıyı gazetemize anlattı. Özden, “Bu, yargıdaki birlik havasının zaferidir”  dedi.

Özden, “Biz, Yeni Akit Gazetesi’nde yayımlanan röportajda bazı arkadaşlara, ‘Kendinizi vitrin süsü olarak kullandırtmayın. Sizi öne çıkartıp arkada defolu mal satmaya çalışıyorlar’ demiştik. Sözde bağımsız arkadaşlar bu seçimlere maalesef paralel yapıdan tam da bizim dediğimiz gibi destek göremedik. Bu seçimde Yargıda Birlik Platformu çok güzel bir örnek oluşturmuştur. Demek ki bu ülkede ayrıştıran, bölmeye çalışan malum yapıymış. Biz Yargıda Birlik Platformu olarak yargıda birlik yönünde çok önemli bir adım attık. Bundan sonra yargıda kutuplaşma değil birlik havası hakim olacaktır. Yargıda Birlik Platformu olarak kısa süre içerisinde dernekleşerek bu güzel havayı daha da güçlendireceğiz. Birlik zafer kazanmıştır. Bu, yargıdaki birlik havasının zaferidir” ifadelerini kullandı.

HSYK’DA 61 ADAY YARIŞTI

Seçime, Yargıda Birlik Platformu adayları ile paralel devlet yapılanması ve Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) ortaklığının desteklediği bağımsız adaylar katıldı. Adaylar, adli yargıdan 45, idari yargıdan ise 16 adayla seçimde yarıştı.

Her ilde, il seçim kurulunun yönetim ve denetimi altında yapılan seçimde, o ilde ve ilçelerinde görev yapan hakim ve savcılar oy kullandı.
Yargıda Birlik Platformu ile Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) desteklediği adaylarla seçime bağımsız girdiğini belirten adaylar olmak üzere, adli yargıdan 45, idari yargıdan ise 16 aday seçimde yarıştı.

ÜYELER NASIL SEÇİLİYOR?

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) adli ve idari yargı seçim çevrelerini esas alarak oluşturduğu kesin seçmen listelerinde yer alan adli ve idari hakim ve savcıların oy kullandığı seçimde, en çok oy alan adaylar arasından adli yargıdan 7 asıl, 4 yedek üye, idari yargıdan 3 asıl 2 yedek üye seçilecek. Oylarda eşitlik halinde YSK, kura çekerek sıralamayı tespit edecek.

Sandıklar saat 17.00’de açıldı ve oy sayım işlemine başlandı. İl seçim kurulu başkanlarının denetiminde yapılan sayım işleminin ardından sonuçlar, YSK’ya bildirilecek.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi