AKİT MENÜ

Gündem

İçki yasağı esnafı memnun etti

Meclis Genel Kurulu’nun alkolle ve doğacak zararlarla ilgili birçok önleyici kanunu kabul etmesi vatandaşlar ve esnafa rahat bir nefes aldı.

2013-05-26 20:30:05

ŞUAYİP ALABAY/ İSTANBUL -  Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’un oluk oluk içki aktığı Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne yolu düşen vatandaşlar ve yerli esnafı kararları memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
VATANDAŞ ÇOCUKLARIYLA
İSTİKLAL’E GİDEMİYORDU
18 yaşın altına içki satılamayacağı ve reklamların kaldırılacağı alkol kanunları kabul edilirken, vatandaşlar bu kararların yerinde olduğu görüşünde birleşti. Gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında da içki satışını perakende olarak yasaklayan kanunlar ile artık İstiklal’de rahat rahat yürüyeceklerini ifade eden vatandaşlar, “Genç yaştaki çocuklarımız kalabalık ve cazibe merkezi olan Beyoğlu’nu merak ediyor. Gitme diyemiyoruz ama beraber de gidemiyoruz. Çünkü her köşe başında elinde bir içki şişesi olan kişiler var. İçkinin oluk oluk aktığı Nevizade ve Asmalı Mescit gibi yerler var. Çocuklarımızın bu içki içenlere özenip kötü yollara düşmesinden çekiniyoruz. Ama bu yasalardan sonra denetimle birlikte daha iyi olacağından şüphemiz yok” dedi.
İSTİKLAL’DE İÇKİ SATANLARIN
TURİZM RUHSATI YOK
Yeni kanunlarla birlikte okul ve ibadethane gibi yerlerin 100 metre yakınında içki satış yerlerinin yasaklanmasıyla birlikte İstiklal’de bulunan birçok işyeri kapanacak. İslam dininin ibadet yeri olan camilerin yanı sıra birçok kilise bulunan İstiklal’de 100 metre mesafede turizm ruhsatı olmayan içkili mekanlar kapatılacak.
Geçmişte Galata Kulesi dibinde yaşanan rezaletleri ve toplumu rahatsız eden görüntüleri hatırlatan civar esnaflarından Kadir Üzümcü, “Burada sabaha kadar elinde içki şişeleriyle kule dibindeki merdivenlerde oturan ve taşkınlık yapan gruplar artık bu yasalarla bunları yapamayacak. Hem mahallede oturan vatandaşlar hem de yerel esnaf olarak bizler bu durumdan rahatsızdık. Defalarca yetkililere seslendik. Şimdi bu yasa ile yine inisiyatif yerel yöneticilere bırakılıyor. İnşallah yine aynı durumlar olmaz ve denetimler sıkılaştırılarak alkolün vermiş olduğu bilinçsizlikle vatandaşların sapkınlık yapmaları engellenir. Bunun yanında İstiklal’de bulunan içkili birçok işletmenin turizm ruhsatı yok. Yani bir şeylerin arkasına gizlenerek artık iş yapamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi