AKİT MENÜ

Gündem

Akiller vatandaşların arasında

Hükümetin başlattığı çözüm süreci kapsamında o seçilen “Akil İnsanlar” halkın arasında çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Ülkemizde yaşanan terör sorununu sona erdirmek için halkın nabzını tutan “Akil İnsanlar” dur durak bilmeden şehirleri dolaşıyor.

2013-05-26 20:31:03

HABER MERKEZİ-Yıllardan bu yana ülkemizin başına bela olan terör belasını sona erdirmek maksadıyla AK Parti hükümetinin başlattığı barış süreci çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda genel kabul görmüş kimselerden meydana gelen “Akil İnsanlar” kendi görev bölgelerini turlayarak vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyor. Halkın birebir ve yüz yüze sorularını cevaplandıran ve düşüncelerini alan Âkiller, barış konusunda Başbakan Erdoğan’a sunacakları raporu hazırlıyorlar.
ÖZGÜREL: SON BEŞ AYDIR
ŞEHİT CENAZESİ YOK
Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkanvekili Avni Özgürel ile heyet üyeleri Baskın Oran, Fadime Öztürk, yazarımız Hasan Karakaya, Fehmi Koru, Fuat Keyman ve Gümbet İssis, Bodrum’daki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.
Özgürel, süreçle ilgili herkesin aklında endişe ve çekinceler olabileceğini belirterek, “Silahlı mücadelenin bittiğinin açıklandığı örgüte mensup insanların ülke sınırları dışına çıktığı veya çıkmakta olduğu son 5 aydır, Türkiye’de örgüte bağlı bir terör olayından dolayı bir şehit cenazesi ile karşılaşmadık” diye konuştu. Özgürel, “Heyet olarak Ege bölgesindeki bütün illeri dolaştık, son olarak Muğla’ya geldik. Dileriz artık acı yaşamayız. Yine umuyor ve diliyoruz ki bu fırsattan yararlanarak yeni bir anayasa, yeni bir hukuk ile arzu ettiğimiz ve hepimizin hayali, ideali olan tabloya ulaşabiliriz. Hepimizin amacı, cumhuriyeti kuran kadronun da hayali olan güçlü ülkeye devletimizi taşıyabilmektir” dedi.
PAKER: BİZ YANDIK BAŞKASI
YANMASIN DİYORLAR
Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, “Türkiye’de son zamanlarda ekonomik düzey o kadar yükselmeye başladı ki insanların artık arzuları, daha iyi yaşamak, çoluk-çocuğunu daha iyi okutmak, tatil yapmak, yani hayat standartlarının yükselmesiyle ilgili kaygıları oldu ve bu kaygılar bir savaş içinde olamaz. Onun için de süreci destekliyorlar diye düşünüyorum” dedi. Barış sürecine söz konusu üç ilden de çok büyük desteğin olduğunu gördüklerini ifade eden Paker, “Ama şüpheli olanlar var. Onlar şüphelerini ifade ettiler. Biz de ona karşı nasıl olayı gördüğümüzü anlattık. Bazı konuşmak istemeyip de sadece konuşmaları durdurmaya çalışanlar oldu ama çok büyük azınlıkta bunlar. Üç ilde de özellikle halk, köylerde, sokaklarda ve kahvelerde koşulsuz bir şekilde barışı destekliyor” diye konuştu. Bölgede gördükleri herkesin “bizim yüreğimiz yandı, başkalarının yüreği yanmasın. Bu iş dursun” dediklerini belirten Paker, ekonomik standartların yükselmesiyle insanların böyle bir dönemi yaşamak istemediklerini, Türkiye’nin ekonomik olarak büyümesinin de süreçte önemli bir etken olduğuna vurguladı.
KORKUT: KONUŞMA EKSİKLİĞİMİZ VAR
Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu üyeleri, Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği’nce (DOGİŞAD) Arnavutköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Barış ve Kardeşlik” başlıklı toplantıda, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Grup Sekreteri Levent Korkut, “Yurdumuzun büyük bir kısmında sivil toplum, daha fazla örgütlenme ve söz sahibi olma isteğindedir. Bugüne kadar işte bunu harekete geçirmek için toplantılar düzenledik” dedi. Korkut, bugüne kadar edindikleri tecrübenin, konuşma eksikliği olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, “Aslında sosyal, kültürel ve dini değerlere atıfla kardeş ve birlikte olduğumuzu, kader birliği ettiğimizi söylüyoruz ama sokağa çıktığımızda önümüzdeki araca bile yol vermiyoruz. Çok boyutlu bir anlayışsızlık söz konusu. Ne yazık ki etnik ve dini ayrımlar söz konusu olduğunda nedense birbirimize yakın, dost davranmıyoruz. Bu, günlük yaşamımızda da, sokağa çıktığımızda da böyle. Savunduğumuz anlayış farklı, uyguladığımız ise bambaşka” şeklinde konuştu. Arnavutköy’deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan Arnavutköy Yerel Akil İnsanlar Heyeti Üyesi Recai Yahyaoğlu da bir kişinin, bulunduğu ortamda güvende olması halinde o alanda yaşamayı seçeceğini söyledi.
“500 MİLYAR DOLAR PARAMIZ
TERÖRLE MÜCADELEYE HARCANDI”
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise ülkedeki herkes gibi kendilerinin de Türkiye’nin terörden kurtulmasını desteklediklerini, bunun için yapılması gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Başdeğirmen, terör ortamının bugüne kadar Türkiye ekonomisine 500 milyar dolar civarında zarar verdiğini belirterek, şöyle devam etti: “500 milyar dolar paramız terörle mücadeleye harcanmasaydı, bugün dış borcumuz olmazdı. Türkiye en az 20 kat daha büyük bir ekonomiye sahip olurdu. Hem çok para harcadık, hem ağladık, hem de huzursuz günler geçirdik. Son aylarda şehit haberi almamak ise insanlarımızı mutlu ediyor. Bu mutluluğu sürekli yaşamak istiyoruz.”
“SÜREÇ, SONUÇLARI İTİBARIYLA
HAYIRLI OLACAK”
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, “Bu sürece ortak olmak zorundayız. Bu, ülke meselesi. Isparta, tarihinde hep devletçi kimliği ile ön plana çıkmıştır. Devlete karşı her zaman özverili bir şekilde görevini yerine getirmiştir” diye konuştu.
Memur-Sen Isparta temsilcisi Osman Akçil de bu sürecin önemli bir fırsat olduğunu, en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Sürecin sonuçları itibarıyla hayırlı olacağına inanıyorum” dedi Akçil, Akil İnsanlar Heyeti’nin Isparta ziyaretinin ardından güzel bir atmosfer oluştuğunu kaydetti.

Yorumlara Git

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti

Benzine büyük zam! Salı günü pompaya yansıyacak!

Seçil Erzan davasında tahliye kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Türkiye ile KKTC arasında yeni dönem