AKİT MENÜ

Gündem

Anadolu’da Üstad coşkusu

Üstad Necip Fazıl Kısakürek vefatının 30. yılında Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde rahmet ve sevgiyle anılıyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Necip Fazıl Kısakürek’in Vefatının 30. Yılı Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye’nin Stratejik Uf

2013-05-26 20:38:33

KONYA-SAKARYA - Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen konferansın başında Konya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve Necip Fazıl Kısakürek’in hayatının anlatıldığı belgesel gösterildi. Belgeselin ardından kürsüye gelen Bakan Davutoğlu, bu milletin ideallerini, kimliklerini, şahsiyetlerini ayakta tutmanın, gelecek nesillere tanıtmanın hem bir vazife hem de bütünüyle herkesin sahiplenmesi gereken bir onur olduğunu söyledi.
 Necip Fazıl Kısakürek’in, 1980 yılında Sultanü’ş-Şuara ilan edildiği salonda kendisinin de olduğunu dile getiren Davutoğlu, “Üstad en zor dönemin zirve şahsiyetidir. Hiç tereddütsüz” diye konuştu.
İZ BIRAKMIŞ GÜZEL İNSAN
Öte yandan; Sakarya Valiliğince Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 30. yılı dolayısıyla  bir program düzenlendi.  Geyve ilçesinde Sakarya Nehri üzerindeki II. Bayezit Köprüsü’nde düzenlenen programda konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Anadolu’yu bucak bucak dolaşan ve kılıçlaşan kalemiyle inandığı doğruları haykıran Necip Fazıl’ı hatırladıklarını söyledi.

Yorumlara Git

PKK/KCK Avustralya yapılanmasında yer alıyordu! Çiğdem Aslan MİT havaalanında paketledi

Bakan Tekin duyurdu: Okullara 30 bin personel alınacak

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti