AKİT MENÜ

Ekonomi

Poliester iplik üreticilerine iyi haber

İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen damping soruşturması tamamlandı.

Ekonomi Bakanlığının, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Korteks Mensucat San. ve Tic. AŞ adına Suni ve Sentetik İplik Üreticileri Birliğince yapılan ve diğer yerli üreticiler SASA Polyester Sanayi AŞ, Sifaş Sentetik İplik Fabrikaları AŞ ve Polyteks Tekstil Sanayi Araştırma ve Eğitim AŞ tarafından da desteklenen başvuru üzerine, Çin, Hindistan ve Malezya menşeli poliester iplikler için başlatılan ve Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen damping soruşturması tamamlandı.

Soruşturma sonucunda dampingin, yerli üretim dalında zararın ve her ikisi arasında illiyet bağının mevcut olduğu tespit edildi.

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunun kararı ve Ekonomi Bakanı'nın onayı ile Malezya, Hindistan ve Çin menşeli poliester ipliklerin, Türkiye'ye ithalatında kilogram başına 0,15 ve 0,17 dolar tutarlarında, dampinge karşı kesin önlem yürürlüğe konuldu. Gümrük idareleri, gümrük tarife pozisyon numarası, tanımı, menşe ülkesi ve üretici ve ihracatçı firma ticaret unvanı belirtilen eşyanın, diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, serbest dolaşıma giriş rejimi kapsamındaki ithalatında, dampinge karşı kesin önlemi tahsil edecek.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam