AKİT MENÜ

Gündem

AK Parti’li gençler Yassıada’ya çıktı

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 300 gençten oluşan bir grupla Yassıada’ya çıktı. Yassıada duruşmalarının yapıldığı salonda basın açıklaması yapan Başkan Yusuf Alperen Ayar, hazırladıkları “Demokrasi Manifestosunu” salonun kapısına çaktı.

2013-05-27 20:05:57

İSTANBUL - AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde, 300 gençten oluşan bir grupla, darbe sonrası siyasetçilerin yargılandığı Yassıada’ya çıktı.
Yassıada duruşmalarının yapıldığı salonda basın açıklaması yapan AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Alperen Ayar, hazırladıkları “Demokrasi Manifestosunu” salonun kapısına çaktı.
 Ayar, Yassıada duruşmalarının yapıldığı salonda, “Yeter, karar milletin”, “Demokrasinin gözyaşları Yas’lı ada”, “İnsan için hukuk” yazılı pankartlar ve Yassıada duruşmaları ile idamlardan sahneler içeren fotoğraflar taşıyan gençlerle birlikte basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında Ayar’ın önünde, idam gömleği giymiş, boynunda “yağlı ilmek” taşıyan bir gencin durması dikkati çekti.
Ayar’ın okuduğu açıklamada, “Sana geldik Yassıada! Biz, bu ülkenin gözü kara, gönlü ak gençleri… Sen gördün, sen anlat! Burada sahnelenen kirli piyes kimin eseriydi?” ifadelerine yer verildi.
“SONUÇLARI İTİBARİYLE EN KÖTÜ DARBE”
Gençlerin etkinliğine, Yassıada mahkemesinde yargılanarak ömür boyu hapse mahkum edilen dönemin bakanlarından Tevfik İleri’nin oğlu Cahit İleri de katıldı. Cahit İleri, “Son dört beş senedir ziyaretler yapılıyor. Gençlerimizin demokrasiden yana çıkmasını ve 27 Mayıs rezilliğinin bir rezillik olduğunu anlamasını ve anlatmasını sevinçle karşılıyorum” dedi.
“27 Mayıs Cumhuriyet tarihinin ilk darbesi ve maalesef sonuçları itibariyle en kötü darbelerden bir tanesi. Çünkü kendisinden sonra devamlı müdahalelere, asker baskısına, asker-sivil kendisini seçkin zanneden bir takım insanların baskısına yol açtı. 27 Mayıs’ın en büyük kötülüğü budur” dedi.
“Bu bina dünya tarihinin en aşağılık duruşma taklitlerinden birine şahit oldu” ifadesini kullanan İleri, “Babam bu salonda yargılanıp müebbet hapse mahkum oldu. Kabahati herhalde memlekete hizmet etmiş, kendi davasına sadakatten ayrılmamış olmasıydı. Bunu böyle yazdılar adeta gerekçelerine” diye konuştu.

Yorumlara Git

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti

Benzine büyük zam! Salı günü pompaya yansıyacak!

Seçil Erzan davasında tahliye kararı!