AKİT MENÜ

Yaşam

Ramazan ayında susuzluğa karşı gül şerbeti

Yaz dönemine denk gelen Ramazan ayında susuzluğu gideren şerbetleri şimdiden evde hazırlayabilirsiniz.

Harareti azaltan ve Osmanlı döneminde hastalıkların tedavisinde kullanılan Osmanlı şerbeti tariflerinden gül şerbeti tarifi...

Malzemeler:

1 kase gül yaprağı
2 su bardağı toz şeker
5 bardak su
limon suyu

Hazırlanışı:

Bir tencerede su ve şekeri ısıtalım. Kaynamaya yakın altını kapatalım. Gülün yapraklarında beyaz kısımlar varsa onları almayalım renkli kısımları alalım.

Büyük bir kaba yaprakları alalım ve limon suyu ile ovalayalım. Ovduktan sonra şerbeti bu kaba alalım ve 12 saat bekletelim. Daha sonra şerbeti süzelim. İsteğe bağlı içine taze nane ya da kavrulmuş fıstık koyabilirsiniz. Şerbetimiz artık hazır. Sahurda afiyetle içelim.

Yorumlara Git

2.800 Rakımda Kar Esareti: Ekipler Zamanla Yarıştı!

Mezar ziyareti artık dijitalleşti! Dünyanın öbür ucundan tek tıkla kabir ziyareti ve dua dönemi başladı

Sudan'dan BAE'ye şok suçlama, Türkiye'ye açık çek! 'Bundan böyle tek dostumuz Türkiye olacak'

Namazla dalga geçme rezaleti: Daha neyi bekliyoruz!

Gana'da sahte peygamber skandalı! Tufan kopmadı, paraları toplayan Ebu Nuh rap konserinde "parti" dedi