AKİT MENÜ

Gündem

Hesabı mahşere kaldı

Ergenekon davasında 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan JİTEM kurucusu emekli Albay Arif Doğan hayatını kaybetti.

2014-10-17 22:13:03

Ergenekon davasında 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan JİTEM kurucusu emekli Albay Arif Doğan hayatını kaybetti. Çavuşbaşı’nda bulunan arşivi jandarma operasyonundan kısa süre önce kaçırıldığı tespit edilen, internete düşen ses kayıtları günlerce tartışılan Arif Doğan, derin yapıya ve yüzlerce faili meçhule ilişkin sırları ile öldü. Doğan, bugün öğlen namazına mütakip kılınacak cenaze namazının ardından Düzce’de defnedilecek.

SES KAYDINDA EŞREF BİTLİS İTİRAFI

Ergenekon terör örgütü davasında sağlık sorunları sebebiyle tutuksuz yargılanan, davada 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Arif Doğan tedavi gördüğü GATA’da hayatını kaybetti. Akciğer, kalp kaynaklı organ yetmezliği teşhisi ile uzun süredir tedavi gördüğü GATA’da ölen Doğan, ardında yüzlerce faili meçhul, önemli devlet adamlarına ve üst kademe askerlere suikast iddialarını bıraktı. İnternete düşen ve kendisinin de doğruladığı ses kaydında Doğan, eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in uçağını kendisinin desteği ile Cem Ersever ve ekibinin düşürdüğünü söylüyordu. Söz konusu ses kaydında Doğan “Eşref Paşa’nın ölümü, Cem Ersever yaptı diyorlar. Cem Ersever’in arkasına ben destek vermesem ... ölüdürürlerdi. Adam mı öldürebilir?” sözleri yer alıyor. Ayrıca ses kaydında “JİTEM’i ben kurdum”, “Alevi-sünni kavgası için Alevilere saldıracak sakallı bir ekip kurdum. 7 bin ruhsatsız silah dağıtıp terörist yetiştirdim. 10 bin silahlı adamla suç örgütlerini yönettim” ifadeleri de var.

“LEŞ HESABI YAPARDI”

“JİTEM’i kurduğum için hiç pişman olmadım. İyi ki kurmuşum. Öldürdüğüm PKK’lı sayısını hatırlamam bile söz konusu değil. PKK’nın içinde bile adamlarımız vardı, bilgiler anında geliyordu... Operasyon dönüşü mermi hesabı yapardık.” diyen Doğan, sözlerini “Kürtlerden bir grup, leş hesabı yapardı, primler ona göre dağıtılırdı. İzin derdimiz ve sınır derdimiz yoktu. Her yol Ankara misali.” şeklinde sürdürüyor.

2 KALEŞNİKOF, BİN MERMİ, 280 EL BOMBASI BULUNMUŞTU

1945’te Hatay Kırıkhan’da doğan Arif Doğan, 1971’de Trabzon İstihbarat Amirliği’ne tayin oldu, 1983’te Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevliyken İstihbarat Grup Komutanlığı’nı kurdu ve 7 yıl başkanlık etti. 4 Temmuz 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi. Operasyon kapsamında Doğan’ın depo olarak kullandığı İstanbul Beykoz’daki bir evde yapılan aramalarda ise çok sayıda gizli olduğu ileri sürülen belgeler, 2 kaleşnikof marka tüfek, bin adet mermi ve bin boş kovan ile 280 adet el bombası bulundu. 5 Ağustos 2013’te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon Davasında 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak sağlık durumu ve yaşı dikkate alınarak adli kontrol uygulaması şartları kapsamında tahliye edildi.

Yorumlara Git

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin