AKİT MENÜ

Gündem

Reyhanlı’da CHP parmağı

CHP’nin, 52 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı’daki bombalı saldırının fail ve işbirlikçileri ile ilişkisinin olduğu öne sürülüyor. CHP heyetini Esed ile görüştüren Ebu Firas kod adlı Anas Aslıeh’in saldırının planlayıcısı olduğu, CHP’li Refik Eryılmaz’

2013-05-28 20:41:00

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı’daki saldırıları planlayan kişinin CHP heyetine rehberlik eden şahsın tâ kendisi olduğunu belirterek, böyle bir skandala imza attığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimini istifaya çağırdı. Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren Erdoğan, Hatay’da gazeteci, tüccar, işadamı kılığındaki bazı karanlık şahısların Suriye’ye ajanlık yaptıklarının tespit edildiğini belirterek, CHP ile irtibatlı bu kişilerin vatana ihanetten tutuklanarak yargıya teslim edildiklerine dikkat çekti. Alkol düzenlemesine değinen Erdoğan, ‘alkol yasaklandı’ diye propaganda yapanların en hafif tabiriyle yalancı olduklarını belirtti. Alkolün getirdiği felaketlere seyirci kalmadıklarını, önlem aldıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, düzenlemenin Meclis’ten geçmesine destek veren MHP’ye de teşekkür etti.
AJANLARIN CHP İLE İRTİBATLARI BELGELENDİ
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da gazeteci, tüccar, işadamı kılığındaki bazı karanlık şahısların ajanlık ve vatana ihanet derecesindeki faaliyetlerinin tespit edildiğini söyledi. Tutuklanan bu şahısların CHP’li bazı milletvekillerinin bu kişilerle irtibatlarının belgelendiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir siyasi partinin ucu dışarıda olan böylesine karanlık bir ilişkinin, böyle bir komplonun içinde yer almadığını belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerini istifaya çağırdı. CHP’nin Reyhanlı saldırısı ile ilgili tavrının suçu örtmeye, suçluları gizlemeye yönelik olduğunu aktaran Erdoğan, iki kez Şam’a giden CHP heyetine rehberlik ve aracılık eden kişinin hem Reyhanlı saldırısını hem de kamplara yönelik bombalama öldürme ve kaçırma girişimlerini planlayan kişi olduğunu açıkladı. Erdoğan, bu kişinin CHP heyetlerini Lazkiye’ye, oradan Şam’a götüren Esed’le yapılan görüşmelerde yer alan hatta aynı fotoğraf karesinde poz veren şahıs olduğunu dile getirdi.
CHP, TEHLİKELİ OYUNA FİGÜR OLDU
Emniyet ve istihbaratın bu karanlık şahsın Türkiye’deki uzantılarını yargıya teslim ettiğini ifade eden Erdoğan, “İfadeler, fotoğraflar tüm deliller şu anda yargının elindedir. CHP Genel Başkanı ve bazı arkadaşları boğazlarına kadar çamura batmış durumdadır. Benim istihbarat örgütümün elinde deve fotoğrafları yok, otomobillerin fotoğrafları var plaklarıyla birlikte. CHP Genel Başkanı ve milletvekilleri son derece tehlikeli bir oyunun içinde figüran olarak yer almışlardır. Derhal tatmin edici açıklama yapmak zorundadır belgeyle bilgiyle” dedi. Hatay’da ihanet içindeki bazı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu karanlık planlarda işbirlikçi ve maşa olarak kullanıldığını belirten Erdoğan, “CHP’ye yakın bir gazetenin şu anda tutuklu olan Hatay temsilcisi bu karanlık şahısla sürekli irtibat halindeydi ve defalarca bilgi ve belge sızdırdı. CHP’li bir milletvekilinin yakın akrabası bu karanlık senaryoların içinde yer aldı” ifadelerini kullandı.
CHP VATANA İHANET GİRİŞİMLERİNE BULAŞTI
Erdoğan, CHP’nin sübut etmiş birtakım ajanlık faaliyetlerine, vatana ihanet girişimlerine bulaştığını ve bunlarla irtibatlı hale geldiğini söyledi. CHP Türkiye’nin aleyhine, Türkiye düşmanı bir ülkenin lehine bir tavır takınamayacağını, o ülke ile o rejimle işbirliği içerisinde Türkiye’nin aleyhine tehlikeli oyunlar içerisinde taşeron olarak yer alamayacağına ifade eden Erdoğan, “Buna bizde millet de yargı da müsaade etmez, etmemelidir” şeklinde konuştu.
CHP’Lİ VEKİLLER BÖLGEDE AĞIR TAHRİKLER YAPIYOR
Başbakan Erdoğan, Hatay’daki hoşgörü ortamını zedelemek için CHP milletvekillerinin bölgede çok ağır tahrikler yaptıklarını söyledi. Hatay’da tehlikeli bir oyun oynanmak istediğine dikkat çeken Erdoğan, “Bu oyun Türkiye dışında tezgahlanıyor. Türkiye içindeki uzantıları ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kandırılmak suretiyle icra edilmek isteniyor. Burada bir siyasi mezhepçilik yapılıyor. Bu oyuna hiçbir mezhep mensubunun gelmemesi gerekir” dedi. Erdoğan, 30 yıldır devam eden terörün bittiği bir dönemde yeni gerilim hatlarının yeni fay hatlarının oluşmasına izin vermeyeceklerini vurguladı ve “Biz ne Suriye’deki ne de dünyanın başka bir bölgesindeki olaya mezhep üzerinden bakmadık. CHP’nin başındaki zatın bize teröristbaşı diyecek kadar şuurunu kaybetmesi çok dikkat çekicidir” dedi. Erdoğan, “CHP Genel Başkanı ve arkadaşları derhal ama derhal istifa etmelidir, çünkü CHP’ye gönül verenler de bu genel başkandan kurtulmalıdır” diye konuştu.
ALKOL DÜZENLEMESİNİ SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN YAPTIK
Konuşmasında alkol düzenlemesine değinen Başbakan Erdoğan, düzenlemeyi, çocuklar, gençler, sağlıklı nesiller yetiştirmek için yaptıklarını vurguladı. Bu düzenlemeyi milli ve manevi değerleriyle huzur ve güvenlik içinde insanların geleceğe bakması için yaptıklarını aktaran Erdoğan, “Bunların yanında biz bu düzenlemeyi anayasanın bize yüklediği gençleri zararlı alışkanlıklardan koruma vazifesinin bir gereği olarak yaptık. Hiç kimse bunu farklı yerlere çekmesin. Günlerdir yurtiçinde ve dışında ‘Türkiye’de alkol yasaklandı’ diye propaganda yapılıyor. Bir kere bunu söyleyenler en hafif tabiriyle yalancıdır. Biz hiçbir şeyi yasaklamadık, 10 buçuk yıldır hiç kimsenin yediğine içtiğine karışmadık. Bundan sonra da karışmayız, karışana da müsemma göstermeyiz. Bizim yaptığımız sadece ve sadece düzenlemedir” dedi.
“İKİ AYYAŞIN YAPTIĞI YASA MUTEBER OLUYOR”
Bugün birçok hastalıkların anasının alkol olduğunun altını çizen Erdoğan, “Şu basit gördüğünüz sigara insanı böyle lime lime doğruyor. Bunu birçok yere çekenler var. Bunu ‘efendim inancı nedeniyle yapıyor. İslam böyle emrettiği için yapıyor’ bir defa secaat arz ederken sirkatin söylüyor. Yani hangi din olursa olsun, bir din yanlışı değil doğruyu emrediyor. Doğruyu emrediyorsa bunu din emrediyor diye karşısında mı duracaksın? İki tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka, niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor. Kaldı ki biz ortaya tercihler koyuyoruz, kalkıp da ülkemizde alkolü veya sigarayı kökünden yasaklama gibi bir şey söz konusu değil. Anayasamızın 58. maddesi, gençliğin korunması ile ilgili madde bizden önceki iktidarlar tarafından yapılmış ve bu maddenin uygulanmasına yönelik eksikleri giderecek bir adım atıyoruz. 2023, 2053 ve 2071 nesline böyle önemli bir zemini, böyle bir adımı atmak suretiyle iklim, atmosfer kazandığınız için ben burada emeği geçen tüm milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Erdoğan düzenleme ile kazalarda ve hastalık oranlarında ciddi düşüşler yaşanacağını söyledi. Aile içi şiddet, boşanma, geçimsizlik, aklınıza hangi kötülük gelirse gelsin, bakıyorsunuz altından bağımlılık çıkıyor. Öyle mi? Çoğunda bu var” ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti: “Zaten kafayı bulduğu zaman bakıyorsun, bir de aşırı gittiyse tekme tokat evde hanımını duman ediyor. Bunlar birer vaka ya, yaşanan şeyler. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Anneler babalar feryat ediyor. Amatemlerin önünde çaresizce bekleşiyorlar. Bunların adedini artırın diyorlar. Asıl olan bunların adedini artırmak değil, önemli olan bataklığı kurutmak. Biz bataklığı kurutmaya çalışıyoruz. Sivrisinekle avlamakla bu iş bitmez. İdeolojik yaklaşımlarla, sağduyudan uzak reaksiyonlarla böyle bir düzenlemeye karşı çıkılamaz” dedi.
KİMSE ALKOLÜ BİR KİMLİK MESELESİ HALİNE GETİRMEMELİ
CHP yönetimine alkol konusunda aynı şekilde devam etmelerini söyleyen Erdoğan, “Ama CHP’ye gönül veren kardeşlerime de diyorum ki sakın bunların izinden gitmeyin. Hiç kimse alkolü bir kimlik meselesi haline getirmemelidir. Çıkan düzenleme hiç kimsenin kimliğine, ideolojisine, yaşam tarzına yönelik bir müdahale değildir. Bunu bu şekilde algılayanlar yanılgı içindedir. Bunu bu şekilde lanse edenler art niyetlidir. İçeceksen yine git alkolünü al, alkollü içkini al evinde iç. Aynı şekilde şu anda bildirilen, belirlenen her şey ortada. Yine git neyi içeceksen gene iç. Biz buna karşı değiliz. Ama biz belli yerlerde, belli saatlerde, camilerin, okulların 100 metre mesafede buna müsaade etmiyoruz. Dünyada, kiliselerde 180-190 metre mesafe kaydı koyan ülkeler var. Bizimki 100 metre. Biz hassasiyeti gerektiren bir adım atıyoruz. Bu düzenleme üzerinde yıllarca çalışılmıştır. Bu konuda bize destek veren MHP’ye de teşekkür ediyorum.”
ERYILMAZ’A BAŞ BAŞA GÖRÜŞME AYARLADI - CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’ın Esed’le baş başa görüşmesini ayarlayan El Muhaberat ajanı Anas Asalıeh’in; CHP Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlut Dudu, Şafak Pavey ve Aytuğ Atıcı’nın Esed’le yaptıkları görüşmede de hazır bulunduğu fotoğraflarla belgelenmişti.

Erdoğan’ın bahsettiği kişi CHP’li Eryılmaz’ın amcasının oğlu

EROL METİN/ANKARA
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 52 masum vatandaşın vahşice katledildiği saldırıyı ve Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplara yönelik bombalı eylem planının baş aktörü Ebu Firaz kod adlı El Muhaberat ajanı Anas Asalıeh’in, CHP heyetini Şam’a götürdüğü ve CHP’lilerin Esed’le yaptığı görüşmede hazır bulunduğunun su yüzüne çıkmasının ardından CHP ile kanlı Baas rejimi arasındaki ilişkiyi ortaya koyan şok bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Partisinin grup toplantısında CHP’nin Suriye konusundaki ihanete varan tavrı üzerinde duran Başbakan Erdoğan’ın “Hatay’da bazı vatandaşlar işbirlikçi ve maşa olarak kullanıldı. CHP’li bir milletvekilinin yakın akrabası da karanlık senaryoların içinde yer aldı” şeklinde bahsettiği kişinin CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’ın amcasının oğlu Mecit Eryılmaz olduğu ortaya çıktı. Eryılmaz’ın adının mülteci kamplarını bombalama olayına karıştığı öğrenildi. Titizlikle yürütülen soruşturmada kritik bilgilere ulaşıldı. Gerçekleşmeden önlenen eylemle ilgili CHP’li Eryılmaz’ın amcasının oğlu Mecit Eryılmaz’ın da suçlandığı belirlendi. CHP heyetinin Şam ziyaretini başından sonuna kadar organize eden Ebu Firaz kod adlı Anas Asalıeh’in, kamplara saldırı hazırlığında olan grubun lideri olduğu iddia edilen Murat Özdeş, Mahmut Küçükavcı, ve CHP’li vekil Refik Eryılmaz’ın amcasının oğlu Mecit Eryılmaz’ı yönlendirdiği öne sürülüyor.
İTİRAF ETTİ
Hatay’da Suriyeli mültecilerin kaldığı kamplara saldırı hazırlığında olduğu belirlenen bir gruba 21 Mayıs’ta polis tarafından operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında 8 kişi gözaltına alınırken, bu şüphelilerden 2’si tutuklanarak cezaevine konuldu. Edinilen bilgilere göre sorgulanan çete lideri Murat Özdeş, ifadesinde “Ebu Firaz kod adlı Anas Asalieh isimli Suriyeli şahısla 8-9 kişinin katıldığı toplantılar yaptıklarını, Suriye’deki rejime yardım etmek amacıyla Esed muhaliflerinin ileri gelenlerini Suriye devletine teslim etmeyi amaçladıklarını, Riyad El Esad’ın kalmış olduğu Boynuyoğun kampında bombalama eylemi gerçekleştirmek istediklerini” itiraf etti.
 

Yorumlara Git

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti

Benzine büyük zam! Salı günü pompaya yansıyacak!

Seçil Erzan davasında tahliye kararı!