AKİT MENÜ

Gündem

Darbe soruşturması çökünce CHP siyah çelenklere sarıldı

Tek parti döneminin bitmesi ile birlikte darbe ve darbe girişimlerine desteği ile sivrilen CHP, 17 Aralık darbe soruşturmasının takipsizlikle sonuçlanmasını protesto için yarın tüm adliye binalarına siyah çelenk bırakacak.

2014-10-19 14:39:41

CHP Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, 17 ve 25 Aralık darbe operasyonları için çıkan takipsizlik kararı, "Adaletin Kara Günü" olarak nitelendirildi.

CHP, il başkanlıklarına bir genelge göndererek takipsizlik kararını protesto için yarın saat 11.00'de tüm adliye saraylarına üzerinde ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenk bırakılmasını istedi.

Bilindiği gibi 1923-1946/49 yılları arasındaki CHP'nin tek parti döneminde hukuk skandalları ile anılan İstiklal Mahkemeleri kuruluyordu. CHP tarafından atanan ve birçoğu hukukçu bile olmayan şahıslar "adalet" adına ülkede muhalif isimleri darağaçlarına gönderiyordu.

CHP'nin "adaletin parlak günleri" olarak gördüğü o dönemin uzantısı olarak kurulan düzmece Yassıada Mahkemesi de darbe ile görevden alınan Başbakan Adnan Menderes'i idam etmişti.

Yorumlara Git

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin