AKİT MENÜ

Gündem

Erdoğan, benim asli vazifem sağlıklı nesillerin yetişmesidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada yeni bir adım olarak Ulusal Tütün Kontrol Programı’nın 2013-2017 yıllarını kapsayan eylem planını oluşturduklarını söyledi. Erdo

2013-05-31 20:12:32

İstanbul
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Türkiye’nin Tütün Kontrolündeki Başarısı, 2012 Türkiye Küresel Yetişkin Tütün Araştırması Sonuçları Tanıtım Toplantası”na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, yeni bir adım olarak Ulusal Tütün Kontrol Programı’nın 2013-2017 yıllarını kapsayan eylem planını oluşturduklarını söyledi.
Ortak mücadele
vermemiz lazım”
Başbakan Erdoğan, iş yerlerinde sigara içme yasağına uyulmaması halinde verilen cezaları ağırlaştırdıklarını, bunların daha da ağırlaşabileceğini dile getirdi. Bunun yanında kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla yürütülen “Dumansız Hmava Sahası” ve “Havanı Koru” kampanyalarının da millet nezdinde itibar gördüğünü memnuniyetle ifade etmek istediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olarak, anayasanın bana yüklediği görev gereği, 76 milyonun tamamının sağlığının korunması için gereken tedbirleri almak, aldırmak mecburiyetindeyim. Kaldı ki iktidarımızın bir özelliği daha var; her şey insan içindir, önce insan… Kaldı ki biz Kanuni Sultan Süleyman’ın torunlarıyız. ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’, yani biz sağlıklı nefese devleti feda etmeyi hedefleyen bir kültürün, bir medeniyetin, bir siyasetin varisleriyiz. Öyleyse bunun gereğini yerine getirmek bizim görevimizdir. Bu ülkenin tüm çocuklarının, gençlerinin beden sağlığını gözetmek, sağlıklı nesiller yetişmesi için icap eden her şeyi yapmak öncelikle benim asli vazifem. İşin ekonomik boyutuna, sosyal boyutuna, aileye verdiği zarara hiç girmiyorum. Gençlerin, annelerin, babaların sigara yüzünden maruz kaldıkları maddi sıkıntıları, manevi tahribatı söylemiyorum.” Erdoğan, sadece sağlık boyutunun dahi, sigarayla mücadele konusundaki hassasiyetlerini ibra etmeye tek başına yeterli olduğunu vurgulayarak, “Şimdi terörle mücadele ediyoruz, değil mi? Terörle mücadeleye karşı çıkan dünyada var mı? Herkes terörle mücadelenin yanında yer alıyor. Silahlı terörle mücadeleyi başarılı bir şekilde sonuçlandırma aşamasına gelen Türkiye’nin, bize neredeyse bunun kadar zarar veren sigarayla, tütün ürünleriyle mücadelede de aynı başarıyı yakalamasını istiyorum. Zaman zaman bakıyorum aklıselim hakim olduğu zaman, bazıları diyor ki ‘trafik terörü’. Güzel… Peki bu trafik terörünün nedenlerine bakıyor musunuz? Ağırlıklı, birinci derecedeki nedeni alkollü araç kullanmak. Birçok kazalarda da bakıyorsunuz koltuğun altında şişeler, bunları hep görüyoruz. Peki sen alkollü araç kullanıyorsun öbür taraftaki alkolsüz, onun hayatına da kastediyorsun, buna hakkın var mı? Öyleyse milletçe bu mücadeleyi birilerinin arzusu istikametinde sürdürmek, inanın aynen bu terörle eşdeğerdir. Bunlara karşı bizim ortak mücadele vermemiz lazım.”

Yorumlara Git

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti

Benzine büyük zam! Salı günü pompaya yansıyacak!

Seçil Erzan davasında tahliye kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Türkiye ile KKTC arasında yeni dönem