AKİT MENÜ

Gündem

Paralelciler seçim yalanlarına şimdiden başladı

Türkiye’deki istikrardan rahatsız olan ve eski Türkiye’de olduğu gibi koalisyon hükümetlerine özlem duyanlar, genel seçimlere 8 ay kala Erdoğan’sız AK Parti’nin oylarının düştüğü yaygarasını yapmaya başladı.

2014-10-25 08:16:38

İBRAHİM ACAR / ANKARA - Türkiye’deki istikrardan rahatsız olan ve eski Türkiye’de olduğu gibi koalisyon hükümetlerine özlem duyanlar, genel seçimlere 8 ay kala Erdoğan’sız AK Parti’nin oylarının düştüğü yaygarasını yapmaya başladı. Vatandaşlar bu tür yalanlara prim vermezken, AK Partili vekiller, algıya yönelik anket operasyonlarına itibar etmeden yollarına devam ettiklerini kaydetti. Araştırma şirketi uzmanları ise Erdoğan’sız AK Parti’nin oylarının düştüğü iddiasının doğru olmadığını belirtti.

“AK PARTİ’NİN OYLARI ARTACAK”

AK Parti’nin önümüzdeki seçimlerde her zaman olduğu gibi oylarını artıracağını belirten AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, “Anketlere baktığımızda AK Parti’nin oyu yüzde 50’nin üzerindedir. Oyların düşmesi falan söz konusu değildir. Bu söylemler hayal ürünü söylemlerdir. Bazıları geçmişte yaptıkları gibi algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar ama insanlar kararını vermiş durumda. Zaten halk hem Cumhurbaşkanımızı, hem Başbakanımızı seviyor. Geçtiğimiz yıl Gezi Olayları’yla bir şey yapmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar. 30 Mart ve 30 Ağustos’ta yine iş başındaydılar ama onlarda da başarılı olamadılar. HSYK seçimlerinde aynı şekilde hüsrana uğradılar. Yeni bir oyun peşindeler ama halk bu oyuna gelmeyecektir. AK Parti kurulduğu günden bu yana hep oylarını arttırdı” diye konuştu.

“İSTİKRAR DEVAM EDİYOR, OYLARDA DÜŞME OLMAYACAK”

Yapılan saha çalışmalarında AK Parti’nin oylarının yüzde 50’lerde olduğunu belirten MAK Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, “10 Ağustos seçimlerinde AK Parti’nin adayı, Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yüzde 52’lik oranlarda oy almıştı. Bu oranın az bir miktarı dışarıdan gelen oylardı. Yani yüzde 48’lik oranı parti içinden gelen oylardı. Bu oranın içine sandığa gidemeyen AK Parti seçmeninin oylarını koymadık bile. Emanet olarak tanımlayabileceğimiz dışarıdan gelen oylarda hâlâ AK Parti’de. Erdoğan’dan sonra bazıları bir takım sıkıntıların yaşanmasını bekliyordu ama Davutoğlu dönemi sıkıntısız olarak devam ediyor. Ekonomideki ve çeşitli alanlardaki işleyiş istikrarlı şekilde devam ediyor. Dış politikada da istikrar sürüyor. Türkiye’nin yükselişi Davutoğlu döneminde de devam ediyor sözünü rahatlıkla söyleyebiliriz. Şu an CHP yüzde 23-24’lerde devam ederken MHP, şehit cenazeleri gelmediği için artık oylarını artıramıyor” dedi. Kulat, şu an Türkiye’de adı konulmamış bir başkanlık sisteminin var olduğunu da belirtti.

 
 
Yorumlara Git

Max Kownatzki Almanya'da duyurdu: Türkiye rakipsiz

Narin'in köyü ile ilgili korkunç gerçek! 15 çocuk daha ölmüş

Pakistan'ı vurdular! Çok sayıda asker öldü

Alman havacılık devi Türkiye'yi işaret etti: Avrupa ülkeleri harekete geçmeli

Ticaret Bakanlığından CHP'ye tokat gibi İsrail yanıtı!