AKİT MENÜ

Ekonomi

“Teknolojiyle büyümeliyiz”

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, siyasi istikrarın getirmiş olduğu büyümeyle birtakım çalışmalar yapıldığını belirterek, “İkinci 10 yılda bu hedefin üstüne çıkabilmek için, ülkemizin sınıf atlayabilmesi için yapmamız gereken şey, ileri teknolojiyle katma

2013-06-01 21:42:02

İBRAHİM
ACAR
İSTANBUL
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) 2. İş Geliştirme Buluşması dün İstanbul’da başladı. Yeşilköy’deki WoW Otel’de gerçekleşen buluşma kapsamında hem ülke ekonomisinin ele alındığı paneller düzenleniyor hem de ASKON üyesi firmalar açtıkları stantlarla ürünlerini sergileyip iş bağlantıları yapıyor.
Anadolu’dan ve yurtdışından gelen işadamlarını bir araya getiren ve bugün de devam edecek olan ASKON 2. İş Geliştirme Buluşması’nın açılışına Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, TOBB Başkanvekili Murat Yalçıntaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda tanıdık isim katıldı.
SEVER: TÜRKİYE EKONOMİSİ
AVRUPA’DAN DAHA İYİ
Buluşmanın açılış oturumunda konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye’nin geçen yıl Avrupa Birliği’nde (AB) ikinci en hızlı büyüyen ülke olduğuna dikkat çekti. Maastricht kriterleri göz önüne alındığında Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumda olduğunu vurgulayan Sever, krizde son 4 yılda AB’de 4 milyon kişi işini kaybederken, Türkiye’nin 5 milyon kişiye istihdam sağladığını hatırlattı.
MÜKEMMEL BİR KAMU VE
ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ VAR
2013 yılında yüzde 5 civarında bir ihracat büyümesi öngördüklerini belirten Sever, Türkiye’nin hiçbir dönemde kamu ile özel sektörünün bu denli işbirliği içerisinde olmadığını dile getirdi.
Birlikte oluşturulan sinerjiyi gelecek yıllarda da artırarak devam ettirmeyi ve 2023 hedeflerine ulaşmak istediklerini vurgulayan Sever, Türkiye’nin bugüne kadarki zor günlerini fedakâr işadamlarıyla aştığını da belirti.
Sever, “Biz üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerektiğinin bilincindeyiz. Fikrin paradan daha değerli olduğunun farkındayız” diye konuştu.
KOCA: BÜYÜMENİN
SÜRMESİ İÇİN TEKNOLOJİ
Buluşmaya ev sahipliği yapan ASKON Başkanı Mustafa Koca siyasi istikrarın getirmiş olduğu büyümeyle birtakım çalışmalar yapıldığını belirterek, “İkinci 10 yılda bu hedefin üstüne çıkabilmek için, tabiri caizse ülkemizin sınıf atlayabilmesi için yapmamız gereken şey, ileri teknolojiye, yani üniversitelerimizde işadamlarımızla ve siyasi iradeyle ‘nasıl katma değer oluşturabiliriz?’ ortaya koymaktır” dedi.
Batıdaki insanların tokluktan, Ankara’nın ötesindeki insanların da açlıktan ölmek zorunda olmadığını kaydeden Koca, elde edilen tecrübe, sermaye ve birikimin Ankara’nın ötesine taşınabilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Yorumlara Git

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!