AKİT MENÜ

Gündem

CHP marjinallerin kucağında

Dün Kadıköy’de yapmayı planladığı mitingi iptal eden CHP, provokasyon peşinde koşan marijinallerle omuz omuza vererek, Taksim’de gerginliği tırmandırdı. Güvenlik güçlerinin kontrolündeki mitingi iptal ederek, Beşiktaş üzerinden Taksim’e yürüyen Kılıçdaroğ

2013-06-01 21:46:40

İSTANBUL
CHP’nin Kadıköy Meydanı’nda düzenlemeyi planladığı ‘Demokrasi ve Özgürlük Mitingi’ iptal edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitingi iptal ettiklerini açıklayarak, milletvekileri ile birlikte Taksim’e gideceklerini söyledi.
Açıklamanın ardından Kadıköy’de toplanmaya başlayan gruplar, vapurlarla Beşiktaş’a geçti. Gruptaki bazı kişilerin vapur yolculuğu sırasında tencereleri birbirine vurarak, “Hükümet istifa” diye slogan atması dikkat çekti.
CHP Genel Başkanları Umut Oran, Muharrem İnce ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil eşliğinde Taksim’e yürüyen grup, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Hükümet istifa” şeklinde sloganlar attı.
İstanbul Valiliği, CHP’nin Kadıköy’de düzenlenecek Özgürlük ve Demokrasi Mitingi’ni iptal etmesi üzerine Taksim Meydanı’na yürümelerine izin verdi. Bunun üzerine CHP’lilerin de aralarında bulunduğu grup, Taksim’de toplandı. Bu sırada polis de Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’ndan çekilmeye başladı.
Bazı gruplar da çekilen polise havai fişek attı. Bunun üzerine grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bu arada, polis araçlarını deviren CHP destekli marjinal gruplar,  portatif bir güvenlik noktasını da ateşe verdi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “1940’ların Almanya’sını 2013’ün Türkiyesi’nde yaşamak istemiyoruz, biz demokrasi ve özgürlük istiyoruz kendi ülkemizde. Recep Tayyip Erdoğan’ın özgürlükleri ve demokrasiyi kesmeye gücü yetmez” dedi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı istifaya çağırdı.
TBB’DEN SUÇ DUYURUSU
Öte yandan, TBB, olaylara müdahale eden güvenlik güçlerini hakkında soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulundu.
 

Yorumlara Git

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti

Benzine büyük zam! Salı günü pompaya yansıyacak!

Seçil Erzan davasında tahliye kararı!