AKİT MENÜ

Yaşam

Çibörek nasıl yapılır?

Sahur sofralarınızı çiğbörekle lezzetlendirin. İşte yapılışı...

Sahur sofralarınızı çiğbörekle lezzetlendirin.

Malzemeler:

3 su bardağı un
Tuz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için malzemeler:

250 gr. az yağlı kıyma
1 adet soğan – rende
Tuz
Karabiber
4-5 yemek kaşığı su

Kızartmak için malzemeler:

Ayçiçek yağı

Yapılışı:

Bir kapta un, tuz, sirke, zeytinyağı ve suyu hamur olana kadar yoğurun. Daha sonra 15-20 dakika üstüne nemli bez örterek dinlenmeye bırakın.

Kıymayı başka bir yoğurma kabına alıp tuz ve karabiber serpin. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin ve yoğurun.

Kıymayı yoğururken su ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edin. Dinlenen hamurdan cevizden biraz iri bezeler yapın.

Bezeleri ufak tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma koyun ve kaşığın tersiyle yayın.

Diğer tarafını yarım ay şeklinde üstüne kapatın. Kenarını iyice kapatın.

Bir tavada bol ayçiçek yağını kızdırın. İyice kızgınlaşan yağda börekleri arkalı önlü kızartarak sıcak olarak servis edin.

yasemin.com

Yorumlara Git

Güllü’nün otopsi raporu tamamlandı! Prof. Kök detayları açıkladı

Hamas yeni liderini seçmeye hazırlanıyor: Haniyye ve Sinvar sonrası...

Esed üyeleri, Suriye’ye gizlice sızarken enselendi: Baas rejimi durmuyor

Keşke yardımcını da götürseydin umreye Tanju! O da senin gibi alkolü bırakıp böyle rezil olmazdı

Terörist Netanyahu’nun sır küpü patlatıldı! Utanç verici ahlaksızlıklar, şantaj, rüşvet…