AKİT MENÜ

Gündem

Madenin sahibi: Oldukları yerde kaldılarsa kurtulma şansı görmüyorum

Karaman'da bir maden ocağında su kaynağının patlaması sonucunda mahsur kalan 18 işçi hakkında konuşan maden yetkilisi 'Boğulmuş olabilirler' dedi. Madenin sahibi Saffet Uyar, madende yaşam odasının olmadığını, sürme bacaları dışında kaçış yolunun bulunmadığını söyledi.

2014-10-28 19:28:09

CNN Türk canlı yayınına bağlanan maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

'2 SAAT DAYANABİLİRLER'

Maden yetkilisi Uyar, yaptığı açıklamasında "12.15 sularında meydana geldi. 18 kişi içeride. 350 metre uzunluğunda, 50 metresi su altında kaldı. Maskeler 2 saat dayanabilir. Kaçabilecekleri 50 metre yukarıda 2 yer var. Boğulmuş olabilirler. Ani gelen bir su" ifadelerini kullanırken,  su gelince bazı işçilerin "Sudan kaçılır mı, niye kaçıyorsunuz" dediğini de iddia etti.

İşletme yetkilisi "Bütün denetlemelerden geçer not almış mıydınız?" sorusuna "Kapama kararı yoktu. Yasa sonrası 1 ay boyunca ocak kapalı kalmıştı. İşçilerle konuşuldu, onlar tamam dedikten sonra 15 gündür faaldi. Geçmişte ölümlü bir kaza yok. Bütün denetlemeleri yapılmış bir işletme" cevabını verdi.

'TRAFİK KAZASI GİBİYDİ'

Yetkili, "Galeriyi su basması trafik kazası gibi" ifadesiyle yaşanan olay için trafik kazasına benzeterek aniden geliştiğini söyledi.

Madenin sahibi Saffet Uyar, facianın işçilerin yemek yediği sırada gerçekleştiğini söyledi.

Ocakta yaşam odasının bulunmadığını, sadece ilk yardım odasının olduğunu belirten Uyar,“Fakat oraya girseler de su gelirse kurtulamazlar, su dinlemez. Ancak aşağıdan yukarıya sürme bacaları var, oraya çıktılarsa kurtulma şanslar var. Oldukları yerde kaldılarsa kurtulma şansı görmüyorum” dedi.


'FAİCA YER ALTI SULARINDAN KAYNAKLANDI'

Facianın yer altına sularından kaynaklanmış olabileceğini savunan Uyar, ocakta daha önce herhangi bir ölümlü kaza meydana gelmediğini anlattı.

'YAŞAM ODASI YOK'

İşletme yetkilisi madende yaşam odası olmadığını söyledi, "Küçük bir işletme olduğu için yaşam odası yok. Yaşam odası olsa da ani bir olayda yapabilecekler bir şey yok" dedi.

 

Yorumlara Git

Aselsan’ın ürettiği yerli telefonun önünü kesen Türk bakın kimmiş! Şu an hak ettiği yerde

“Bu utancı kaldır, kaldırabilirsen…” Cihat Yaycı Paşa’dan Yunan hadsizliğine sert tepki

Ali Koç da mı, "Yaşa Portekiz"ci! Fenerbahçe taraftarı çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin

Türkiye, İsrail’le ticarete devam ediyor mu? DMM'den net açıklama geldi

AK Parti son dakika olarak duyurdu! 3 isim görevden affını istedi