AKİT MENÜ

Gündem

Dualar Ermenek’e

Ermenek’te özel bir kömür madeni ocağında su baskını yaşandı, ocak suyla doldu. 18 işçinin mahsur kaldığı galeride kurtarma çalışmaları sürerken, Türkiye’nin gözü-kulağı Ermenek’ten gelecek iyi bir haberde

2014-10-28 22:23:15

OCAĞA HAVA BASILIYOR, SUYUN TAHLİYESİ SÜRÜYOR

Madendeki 350 metrelik bölümün yaklaşık 50 metresinin suyla dolduğu galerideki tahliye çalışmalarının  2-3 gün sürebileceği belirtiliyor.

4 ilden 200 personelin bölgeye gönderildiğini açıklayan AFAD Başkanı Fuat Oktay da ekibin başında olacak. Sağlık Bakanlığı’nın 21 ambulans ve 87 personel görevlendirdiği kurtarma çalışmalarına maden işçileri ile yakın çevredeki madenci yakınları ve vatandaşlar da katıldı.

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki özel bir maden ocağında su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kaldı. İlçeye bağlı Olayın ardından, bölgeye çok sayıda itfaiye, arama-kurtarma ve sağlık ekibi sevkedildi. Madendeki 350 metrelik bölümün yaklaşık 50 metresinin suyla dolduğu belirtildi.

18 İŞÇİ MAHSUR KALDI

Yeraltındaki biriken suyun galeriyi işgal etmesiyle meydana gelen olay hakkında maden ocağı yetkilisi Şakir Uyar, su baskınının yaşandığı galeride 26 işçinin çalıştığını, olay anında 8’inin kendi imkanları ile çıktığını, diğer 18 işçinin ise galeride mahsur kaldığı bilgisini verdi. Ermenek Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

BÜTÜN İMKÂNLAR SEFERBER EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman Valisi Murat Koca ile yaptığı telefon görüşmesinde, mahsur kalan işçilerin kurtarılması için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. Vali Murat Koca, çalışmaları yerinde takip ediyor.

BAKANLAR ANINDA BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kazanın hemen ardından ilk incelemeleri gerçekleştirmek üzere bölgeye geldi.

Yorumlara Git

“Bu utancı kaldır, kaldırabilirsen…” Cihat Yaycı Paşa’dan Yunan hadsizliğine sert tepki

Ali Koç da mı, "Yaşa Portekiz"ci! Fenerbahçe taraftarı çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin

Türkiye, İsrail’le ticarete devam ediyor mu? DMM'den net açıklama geldi

AK Parti son dakika olarak duyurdu! 3 isim görevden affını istedi

Fahrettin Altun’dan ‘soykırım’ çağrısı: Bir an önce harekete geçmeliyiz!