AKİT MENÜ

Gündem

Polisten eylemci kadına tokat gibi cevap!

Antalya’da da Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle geçit törenine katılmak isteyen Cumhuriyet Kadınları Antalya Şubesi üyesi kadınlar polis engeline takıldı. Protestocu kadın ile tartışan bir emniyet amiri ise protestocu kadına tokat gibi bir cevap verdi.

2014-10-29 15:25:03

This browser does not support the video element.

Antalya’da da Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle geçit törenine katılmak isteyen 'Cumhuriyet Kadınları' Antalya Şubesi üyesi kadınlar polis engeline takıldı. Protestocu kadın ile tartışan bir emniyet amiri ise protestocu kadına tokat gibi bir cevap verdi.

Antalya’da da Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle geçit törenine katılmak isteyen 'Cumhuriyet Kadınları' Antalya Şubesi üyesi kadınlar polis engeline takıldı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan kadınlara birer birer kaldırımdan alana geçebilecekleri söylendi.

Polisin uyarısına aldırmayan kadınlar, caddede dağılınca bir araya tekrar toplandı. Polis eşliğinde, yoldan kaldırıma alınmaya çalışılan kadınlardan biri, ‘Bize bu kadar mı yer ayırıyorsunuz’ tepkisine ve sloganlarına emniyet amiri , ‘Bu kadar parlamanıza gerek yok. Cumhuriyet sadece sizin Cumhuriyetiniz mi? Bu kadar kutlayan insan var. Bir rezillik çıkartan sizsiniz. Başka rezillik çıkartan yok. Öğrenciler var, valilik var. Bu kadar kişi var. Tek siz misiniz sadece bu Cumhuriyeti kutlayacak” diye cevap verdi.

'BEN BU ÜLKE İÇİN CANIMI VERİRİM SEN NE VERİYORSUN'

Kadınlar polise ‘korkak’ deyince sivil giyimli amir, “Kim korkak sen mi ben mi? Sen gelip 29 Ekim’de sadece yürümesini biliyorsun. Başka ne yapıyorsun devlet için. Ben canımı veriyorum. Sen ne veriyorsun. Korkakmış! 29 Ekim’de yürümekten başka ne yapıyorsun. Sus ve yürüyün” diye seslendi. Tartışmanın ardından kadınlar kaldırımdan yürüyerek alandan geçti.

 

Yorumlara Git

Bakanlık ve 6 üniversiteye atama kararları Resmi Gazete’de!

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek